Η Redmi και η Realme ετοιμάζουν τηλέφωνα με Snapdragon 855+

Techblog.gr

Συνήθως η Qualcomm παρουσιάζει έναν flagship επεξεργαστή κάθε χρόνο, ωστόσο φέτος άλλαξε τακτική και ανακοίνωσε δύο high-end SoCs. Το νεότερο παιδί της εταιρείας είναι το Snapdragon 855+ και η βασική του διαφορά από τον SD855 είναι ότι προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και επικεντρώνεται κυρίως στη gaming εμπειρία.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Asus θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα κυκλοφορήσει smartphone με τον νέο επεξεργαστή, και το όνομα αυτού θα είναι Asus ROG Phone 2. Τώρα μέσω του Weibo ο γενικός διευθυντής της Xiaomi, Lu Weibing, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία ετοιμάζει Redmi συσκευή με τον Snapdragon 855+.

Ο Lu Weibing ανέφερε ότι το smartphone θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος και όπως είναι λογικό αυτό ξεσήκωσε κύμα θεωριών για το ποια θα μπορούσες να είναι η συσκευή. Ο ίδιος προσκάλεσε το κοινό να στοιχηματίσει στο εάν πρόκειται για κάποιο Redmi smartphone ή για το Xiaomi Mi Mix 4. Βέβαια, εφόσον ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι θα είναι Redmi smartphone, τότε μάλλον η εταιρεία θα κυκλοφορήσει το rebrand κάποιου άλλου Xiaomi, και ίσως ο Lu έκανε tease ότι αυτό το κάποιο θα είναι το Mi Mix 4.

Στον χορό του Snapdragon 855+ μπαίνει και η Realme, η οποία επίσης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει smartphone με τον νέο επεξεργαστή. Μέχρι τώρα η εταιρεία κυκλοφορεί συσκευές με χαμηλές επιδόσεις και αντίστοιχη τιμή. Γι’ αυτό και δεν έχει διαθέσει κανένα smartphone με SD 8XX.

Ωστόσο, τον Μάιο είχε κυκλοφορήσει η φήμη για ένα νέο flagship που θα ακούει στο όνομα Realme X Pro, που θα βγει στην αγορά φέτος, και θα έχει 6GB RAM και 128GB χώρο αποθήκευσης. Ίσως αυτό το smatphone να διαθέτει τον Snapdragon 855+.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος