Τοποθέτηση χλοοτάπητα στα γήπεδα Μήθυμνας, Κάτω Τρίτους, Πέτρας και Μανταμάδου

Τοποθέτηση χλοοτάπητα στα γήπεδα Μήθυμνας, Κάτω Τρίτους, Πέτρας και Μανταμάδου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου του Δήμου Λέσβου που αφορά στην τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων ποδοσφαίρου των Τοπικών Κοινοτήτων Μήθυμνας, Κάτω Τρίτους, Πέτρας και Μανταμάδου, προϋπολογισμού 639.690,46 € (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Στα παραπάνω γήπεδα ποδοσφαίρου, που είναι χωμάτινα και χρησιμοποιούνται από τα παιδιά και τους αθλητικούς συλλόγους της κάθε περιοχής, τοποθετείται πιστοποιημένος συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς προδιαγραφών Fifa Quality σε όλη την επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου, άλλα και περιμετρικά και θα ακολουθήσει η γραμμογράφηση.

Επίσης, κατασκευάζεται δίκτυο αποστράγγισης ομβρίων περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, ενώ θα γίνει και εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου για την διαβροχή του συνθετικού τάπητα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο Δήμος Λέσβου, η Αντιδημαρχία Έργων, οι Τεχνικές Υπηρεσίες και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού Τουρισμού, εργάζονται με μεθοδικότητα, συνέπεια και ολοκληρωμένο προγραμματισμό, στην κατεύθυνση της υλοποίησης σημαντικών έργων, το συντομότερο δυνατό, με στόχο την βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών υποδομών και τη δημιουργία νέων για την ανάπτυξη του Λεσβιακού Αθλητισμού.

“Η ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του τόπου μας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη με πολλά και ποικίλα έργα στον τομέα αυτό, ώστε να καλυφθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για άθληση”, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος.

The post Τοποθέτηση χλοοτάπητα στα γήπεδα Μήθυμνας, Κάτω Τρίτους, Πέτρας και Μανταμάδου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb