Χορευτικά από Σερβία και Κροατία στα ιστορικά Αμπελάκια

Χορευτικά από Σερβία και Κροατία στα ιστορικά Αμπελάκια

Για 4η χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου διοργανώνει το 4ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.Την φετινή χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου έχει προσκαλέσει χώρες οπως ειναι η Κροατία και η Σερβία.

Τα ξένα χορευτικά φθάσανε απο νωρίς το απόγευμα στα ιστορικά Αμπελάκια όπου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο αρχοντικό του Γεώργιου Σβάρτς καθώς και ξεναγήθηκαν στο χωριό ,στην συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση στο θεατράκι του χωριού .

Στην εκδήλωση εκτός απο τα χορευτικά απο τις φιλοξενούμενες χώρες συμμετείχαν το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου και το χορευτικό τμήμα της Μανιάρειος Σχολή Αμπελακίων.

Την ξενάγηση των χορευτών καθως και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακίων κα Αναστασία Σερέτη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο ιερέας του χωριού πάτερ Βασίλειος, ο αντιδήμαρχος κ.Κώστας Τσεργάς ,ο πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Αμπελακίων κ.Σωτήρης Μιχαλάκης ,ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας,η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου κα Πόπη Νάστου ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής πλήθος κόσμου .

www.ert.gr

Ευάγγελος Μητρούσιας