Ο Σερραίος Πασχάλης Κουλούμογλου 10ος στον κόσμο στην άρση βαρών σε πάγκο

Ο Σερραίος Πασχάλης Κουλούμογλου 10ος στον κόσμο στην άρση βαρών σε πάγκο

Tη δέκατη θέση στην κατηγορία των -59 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος άρσης βαρών σε πάγκο που φιλοξενείται στο Νουρ Σουλτάν του Καζακστάν, κατέλαβε ο Πασχάλης Κουλούμογλου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με καταγωγή από το Ακριτοχώρι Σερρών με 146 κιλά στην τρίτη προσπάθεια, ήταν 4ος στο β` γκρουπ δυναμικότητας, η οποία του χάρισε στην 10η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Κουλούμογλου ήταν έγκυρος και στις τρεις προσπάθειες, σηκώνοντας κατά σειρά 135, 141 και 146 κιλά.

Ο Πασχάλης Κουλούμογλου που έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του και ήταν πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 στα 59 κιλά προερχόταν από τραυματισμό και μετά τον αγώνα του και την κατάκτηση της 10ης θέσης στον κόσμο σχολίασε: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τελείωσε παίρνοντας τη 10η θέση με επίδοση 146kg. Θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην αγωνιστική δράση 14 μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας, καθώς ένας τραυματισμός που είχα αποδείχτηκε σοβαρότερος από ότι είχαμε αρχικά εκτιμήσει και έτσι αναγκάστηκα να χειρουργηθώ στον αγκώνα τον Δεκέμβριο και να μείνω άλλους 5 μήνες εκτός προπονήσεων. Θέλω να ευχαριστήσω μια σειρά ανθρώπων που ήταν δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που είχα, πρώτα απ’ όλα την οικογένεια και τον προπονητή μου Δημήτρη Ιωαννίδη, τον γιατρό μου Γιάννη Τερζίδη, τον κ. Γιώργο Ζιώγα και τον χορηγό μου PAOKACTION για όλη τη στήριξη και βοήθεια που μου παρείχε. Επίσης την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ και τους γιατρούς της Νίκο Τερζή και Δημήτρη Πατατούκα και τέλος φίλους και συγγενείς για τη δύναμη που μου δίνετε ο καθένας σας ξεχωριστά».

 

www.ert.gr

Βασίλης Αναστασιάδης