Κομοτηνή Ό,τι γλίτωσε από το χαλάζι απειλείται από την βροχόπτωση

Κομοτηνή Ό,τι γλίτωσε από το χαλάζι απειλείται από την βροχόπτωση

Ό,τι γλίτωσε από την χαλαζόπτωση κινδυνεύει να καταστραφεί από την συνεχή βροχόπτωση. Ανησυχία και προβληματισμό προκάλεσε στους παραγωγούς κυρίως κηπευτικών η έντονη βροχόπτωση το τελευταίο 24ωρο.
Δεκάδες στρέμματα με κηπευτικά στους δήμους Ιάσμου, Κομοτηνής και Μαρωνείας Σαπών έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, πρώιμες και όψιμες παραγωγές, έχουν καλυφθεί με νερό και λάσπες. «Ό,τι γλιτώσαμε από το χαλάζι, θα το χάσουμε από την βροχή» δηλώνει παραγωγός της περιοχής προβληματισμένος έντονα από το θέαμα που αντίκρισε το πρωί, επισκεπτόμενος τις κηπευτικές του εγκαταστάσεις.

Ήδη από την χαλαζόπτωση της Τετάρτης έχουν σημειωθεί ζημιές σε καλλιέργειες σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας της Ροδόπης. Υπολογίζεται πως σε μια έκταση 100.000 στρεμμάτων  έχουν καταστραφεί πλήρως: βαμβάκια, τεύτλα, κηπευτικά , ακτινίδια, καπνά κ.α.

Την Δευτέρα ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για ζημιές από χαλάζι. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου. Οι πληγέντες παραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις δηλώσεις καλλιέργειας και να προσέρχονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.
Φώτο: Κηπευτικά μετά την χθεσινοβραδινή βροχόπτωση Γ.Κ. ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου