Shoelace: Η νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης της Google

Techblog.gr

Η Google σταμάτησε την λειτουργία της Google+ πλατφόρμας και μάλλον ο κολοσσός αφοσιώθηκε στην δημιουργία ενός νέου social media ονόματι Shoelace. Το κοινωνικό δίκτυο προέρχεται από την Area 120 ομάδα της Google και πρόκειται για μία πλατφόρμα η οποία επιτρέπει την οργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Παρόμοια εφαρμογή υπάρχει και στο Facebook, η οποία ονομάζεται Facebook Events.

Το Shoelace μοιάζει αρκετά με μία πιο παλιά εφαρμογή της Google, την Schemer η οποία είχε τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά διατέθηκε στην αγορά για μόλις 3 χρόνια μέχρι το 2014.

Το Shoelace έχει ως στόχο την οργάνωση και διαχείριση τοπικών εκδηλώσεων και την εξερεύνηση τους από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για αυτές. Η εφαρμογή θα μπορούσε να μοιάζει με το Tinder, αφού μέσω αυτής μπορείτε να βρείτε ανθρώπους και εκδηλώσεις με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Η νέα πλατφόρμα της Google δοκιμάζεται προς το παρόν στην Νέα Υόρκη και αν αποδειχθεί χρήσιμη, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και στον υπόλοιπο κόσμο. Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν μόνο αυτοί που έχουν πρόσκληση και η εφαρμογή τρέχει σε Android 8.0 και πάνω καθώς και iOS 11 και πάνω.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης