Χαλκιδική: Με εντατικούς ρυθμούς η καταγραφή των ζημιών (video)

Χαλκιδική: Με εντατικούς ρυθμούς η καταγραφή των ζημιών (video)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική, με την ηλεκτροδότηση να έχει σχεδόν αποκατασταθεί στο σύνολο της χερσονήσου.

Γίνεται αγώνας δρόμου για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε η φονική κακοκαιρία αφήνοντας πίσω της 7 νεκρούς και 108 τραυματίες.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες περιοχές που δεν έχουν ακόμη ρεύμα, ενώ αναμένεται και πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες έως και το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ στην περιοχή παραμένει κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, η καταγραφή των ζημιών μετά τη φονική κακοκαιρία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με στόχο την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, ενώ αποκαταστάθηκε πλήρως η πρόσβαση στο οδικό δίκτυο και η ηλεκτροδότηση σχεδόν στο σύνολο της χερσονήσου.

Έως τη Δευτέρα θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και θα αρχίσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών, τόνισε στην ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, την ώρα που σύμφωνα με υπολογισμούς οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που επλήγησαν στη Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε 378.000 στρέμματα.

Εξάλλου, 14 άτομα που τραυματίστηκαν από το κύμα κακοκαιρίας εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Μάχη με τον χρόνο για να κλείσουν οι πληγές στην Χαλκιδική (video)

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Αφήστε μια απάντηση