Συρία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες από βομβιστική επίθεση κοντά σε ορθόδοξη εκκλησία

Συρία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες από βομβιστική επίθεση κοντά σε ορθόδοξη εκκλησία

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που σημειώθηκε σήμερα κοντά σε μια εκκλησία στην πόλη Καμισλί, με κυρίως κουρδικό πληθυσμό, στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου και συριακά μέσα ενημέρωσης.

Η έκρηξη, για την οποία καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, κατέστρεψε την κύρια πρόσοψη της εκκλησίας της Παναγίας των Ορθοδόξων Σύρων, καθώς και τα γειτονικά κτίρια, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) έκανε λόγο για επτά τραυματίες, τρεις από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση.

Συριακές κουρδικές δυνάμεις, η αιχμή του δόρατος στη συντριβή του «χαλιφάτου» της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία, κυριαρχούν στο βορειοανατολικό έδαφος της Συρίας που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% της επικράτειας της χώρας.

Στην περιοχή αυτή ζουν αρκετές εθνοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων Αρμενίων, Αράβων και Σύρων. Αυτοί αντιπροσωπεύουν το 15% των 1,2 εκατομμυρίων Χριστιανών στη Συρία.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου