Στα δικαστήρια Κ. Βελόπουλος – Θ. Νασίκας για την έδρα στη Λάρισα (video)

Στα δικαστήρια Κ. Βελόπουλος – Θ. Νασίκας για την έδρα στη Λάρισα (video)

Στα δικαστήρια οδηγείται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου και του κ. Θανάση Νασιούλα Νασίκα υποψήφιου της Ελληνικής Λύσης στην Λάρισα, για το πρόσωπο που θα είναι καταλάβει την έδρα. Μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Νασίκας γνώριζε πως θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του κόμματος στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο κ. Βελόπουλος, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, «τον είχε διαβεβαιώσει στο λόγο της τιμής του» πως θα κάνει χρήση της βουλευτικής έδρας του είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αχαϊα, όπου επίσης ήταν υποψήφιος.

Ο κ. Βελόπουλος, στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας έλαβε 3.462 ψήφους και ο κ. Νασιούλας Νασίκας 1.308.

Ωστόσο χθες το μεσημέρι εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ελληνική Λύση για την απόφαση του κ. Βελόπουλου να διατηρήσει την έδρα στη Λάρισα. Η αλλαγή αυτή στη στάση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης εξόργισε τον πρώην Δήμαρχο Τυρνάβου και γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή κ. Θανάση Νασίκα και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα. Με μια αιχμηρή δήλωσή του, χαρακτήρισε τον κ. Βελόπουλο «Άφιλο και ανέντιμο» και πως «τον εξαπάτησε».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Βελόπουλος να καταθέσει μήνυση κατά του κ. Νασίκα και του 23χρονου γιού του –καθώς πέραν τις σκληρής δήλωσης- ο κ. Νασίκας –μαζί με τον 23χρονο γιο του- φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης και να απείλησαν τη ζωή του.

Ο κ. Βελόπουλος κινήθηκε νομικά και κατέθεσε μήνυση για απειλή και συκοφαντική δυσφήμηση κατά των δύο προσώπων με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο κ. Θανάσης Νασίκας και ο γιος του να αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Το μεσημέρι ο κ. Νασίκας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λάρισας και έδωσε εξηγήσεις. Ο κ. εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση και άφησε ελεύθερο τον κ. Νασίκα.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής προτίθεται να καταθέσει και ο ίδιος μήνυση κατά του κ. Βελόπουλου για ψευδή καταμήνυση, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση.

www.ert.gr

Κων/να Θεοχαρούλη