Με επίθεση κατά Τσίπρα, κάλεσμα ΚΙΝΑΛ για έδρα στη Χίο

Με επίθεση κατά Τσίπρα, κάλεσμα ΚΙΝΑΛ για έδρα στη Χίο

“Ολοι πάνω κάτω τα ξέρουμε τα νέα. Ο κ. Τσίπρας, ο άχαστος, ο ανίκητος, που πιάνει πουλιά στον αέρα, ο μεγάλος παίκτης του πολιτικού παιγνίου τα μαζεύει και φεύγει άρον- άρον. Δοκιμάστηκε, απέτυχε οικτρά, αποδοκιμάστηκε ηχηρά, ηττήθηκε βαριά και αποχωρεί. Αυτά είναι τα καλά νέα.
“Τα κακά νέα είναι ότι ο επόμενος σωτήρας είναι προ των πυλών. Έχει και αυτός μαγικές συνταγές. Έτοιμες λύσεις για όλους και για όλα. Από Δευτέρα όλοι μας θα πρέπει να ετοιμαστούμε να ζήσουμε μια ζωή χαρισάμενη να γίνουμε ξαφνικά νέοι, όμορφοι και υγιείς με τη συντηρητική ατζέντα του κ. Μητσοτάκη».

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου «Ελληνικό Κάστρο», ο Μανώλης Οθωνας διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά.
Συνέχισε με σκληρή κριτική κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ευθύνεται, όπως ανέφερε, για την επιστροφή της ΝΔ και τονίζοντας ότι το Κίνημα αλλαγής είναι η εγγύηση για τη χώρα και σε προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.
«…Φεύγοντας επιχειρεί να πουλήσει το νέο τελευταίο του παραμύθι, να μας καλέσει όλους τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις –τρομάρα του- να δώσουμε μάχη να αποτρέψουμε τον ερχομό της δεξιάς.
«Μάλιστα εμφανίζεται να επικαλείται, να μιλά να συγκρίνεται με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ας του πούμε λοιπόν από εδώ, από τη γενέθλια πόλη του Ανδρέα ότι όσο πολιτικό θράσος διαθέτει κάποιος , όσο τσίπρας και αν είναι δηλαδή, να επιχειρεί τέτοιου είδους συγκρίσεις υπερβαίνει κάθε όριο. Γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ένωσε τους Ελληνες και δεν τους δίχασε όπως ο κ Τσίπρας, δημιούργησε το κοινωνικό κράτος και δεν το ευτέλισε σε προσωρινά επιδόματα, δημιούργησε τη μεσαία τάξη και δεν την φτωχοποίησε…», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οθωνας.
Χαρακτηρίζοντας το ΚΙΝΑΛ σαν «μια σοβαρή και υπεύθυνη δύναμη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας με τις αρχές και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού που μπορεί να σταθεί απέναντι στην παρατεταμένη στασιμότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις παρατεταμένες ανισότητες που θα τροφοδοτήσει η κυβέρνηση της ΝΔ», ενώ ξεκαθάρισε λέγοντας πως «δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία κυβέρνηση με τους διαφαινόμενους πολιτικούς συσχετισμούς, με ένα αποτέλεσμα ανάλογο των ευρωεκλογών», παράλληλα πρόσθεσε ότι «ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο, όσο περνά από το χέρι μας, να μπει η χώρα στην περιπέτεια της πολιτικής αστάθειας και των επαναληπτικών εκλογών και μάλιστα με απλή αναλογική».

Έκλεισε δε λέγοντας ότι «αυτό το ανισόρροπο δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα, και το πολιτικό σύστημα στην παρούσα φάση χρειάζεται μια ζυγαριά. Εμείς είμαστε έτοιμοι, αποφασισμένοι και διατεθειμένοι, να παίξουμε αυτό τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο» σημείωσε και κατέληξε

«Την ευστάθεια όμως και την ακρίβεια αυτής της ζυγαριάς θα την ρυθμίσουν οι πολίτες με την ψήφο τους την ερχόμενη Κυριακή και το ποσοστό που θα πάρει το κίνημα αλλαγής. Αντέξαμε είμαστε εδώ και προχωράμε!», κατέληξε ο κ. Οθωνας.

 

Πολύδωρος Λαμπρινούδης: βάρος στο «μεταναστευτικό»
Στη δική του επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Χίου με το ΚΙΝΑΛ Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Λέγοντας ότι στη Χίο η μόνη επένδυση που έγινε είναι η ΒΙΑΛ, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό.
«Αξίζει στο νησί μας, στα νησιά του Βορείου να εγκλωβίζονται όλα αυτά τα άτομα, που δεν θέλουν να μείνουν εδώ, και να δημιουργούν τέτοια αναστάτωση και προβλήματα στην κοινωνία;», αναρωτήθηκε και συνέχισε:
«Εδώ πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις επιπτώσεις που έχει το μεταναστευτικό και να έχουμε ξεκάθαρες λύσεις και απόψεις», δηλώνοντας ότι τον βρίσκει σύμφωνο πρόταση Κώστα Τριαντάφυλλου για παραμονή 1-2 εβδομάδων και μεταφορά στη συνέχεια στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Χρέωσε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν στρέφει τα βέλη του κατά της ΝΔ αλλά τον τελευταίο διάστημα προσπαθεί να πλήξει το Κίνημα Αλλαγής, διότι «βλέπει ότι στη Χίο ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να διεκδικήσει την έδρα.
Γνωριζόμαστε όλοι, τόνισε ο κ. Λαμπρινούδης ζητώντας από όλους να παλέψουν για να διεκδικήσουν την έδρα, ώστε να έχει το ΚΙΝΑΛ κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Γιώργος Αμέντας: νέο κοινωνικό συμβόλαιο
Τις θέσεις του για τον τόπο ανέπτυξε στην ομιλία του, ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Αμέντας, ξεκινώντας με αναφορά στο παγκόσμιο και στο ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι και να τονίσει για την Ελλάδα ότι «οι πληγές της κρίσης αιμορραγούν ακόμα, μια κρίση που δεν είχε μονάχα χαρακτήρα οικονομικό αλλά και βαθιά πολιτικό και κοινωνικό».
«Είναι αναγκαίο ο κάθε εκλεγμένος βουλευτής να είναι ο θεματοφύλακας της ανάπτυξης του τόπου μας», σημείωσε και τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα αντισταθεί στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».
Εκλεισε, καλώντας για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους ανθρώπους της Δημοκρατικής Παράταξης, με ΠΙΣΤΗ στον άνθρωπο, με ΕΛΠΙΔΑ, με ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ να δημιουργήσουμε το μέλλον της Χίου».

Αμαλία Μαθιούδη: νέοι οι 3 από τους υποψήφιους
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η 3η υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής Αμαλία Μαθιούδη.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το σύντομο βιογραφικό της (από κοινοποίηση της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ.
Γεννημένη στη Χίο, στα 32 της έχει δύο παιδιά, ενώ σπούδασε μαθηματικά. Μην καταφέροντας να βρει δουλειά πάνω στην επιστήμη της, αλλά και η αγάπη για τη φύση μαζί με την οικογενειακή παράδοση την έκαναν «να ασχοληθεί τα τελευταία δύο χρόνια και με την κτηνοτροφία, όπου είναι ένας παρεξηγημένος κλάδος αλλά με λίγη βοήθεια μπορεί να γίνει αυτοδύναμος. Αν και νέα στον χώρο της πολιτικής πιστεύω ότι το νησί μας, το οποίο είναι συνυφασμένο με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τη ναυτιλία, είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι που μπορεί να αναδειχθεί και να σκορπίσει παντού το άρωμα της μοναδικής του μαστίχας», καταλήγει στο βιογραφικό της .

Ειρήνη Δανιήλ: η πολιτική χρειάζεται νέους ανθρώπους
Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απούσα ήταν η 4η υποψήφια βουλευτής Ειρήνη Δανιήλ, την οποία παρουσίασε ο Μιχάλης Παρλαμάς, γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΚΙΝΑΛ.
Σύμφωνα με το βιογραφικό της έχει τελειώσει προπονητική στίβου και μπάσκετ καθώς και ΙΕΚ φυσιοθεραπείας, ενώ επί σειρά ετών ήταν στην εθνική Ελλάδος στον στίβο και υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο έπταθλο γυναικών. Σήμερα εργάζεται ως personal trainer.
«Η αναβάθμιση του αθλητισμού στη χώρα μας γενικά και στη Χίο ειδικότερα, αποτελούν πάγιες επιδιώξεις των πολιτικών μου επιθυμιών. Στις μέρες μας η πλειοψηφία της κοινωνίας πιστεύει ότι η πολιτική χρειάζεται νέους ανθρώπους. Με γνώμονα αυτή την πεποίθηση αποφάσισα κι εγώ να προσφέρω τις δυνάμεις μου προς αυτή την κατεύθυνση», σημειώνεται στο βιογραφικό της.

The post Με επίθεση κατά Τσίπρα, κάλεσμα ΚΙΝΑΛ για έδρα στη Χίο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση