Οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming μείωσαν αισθητά την πειρατεία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Techblog.gr

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία μεγάλη άνοδο στις συνδρομητικές streaming υπηρεσίες, είτε αυτές αφορούν σειρές και ταινίες όπως το Netflix ή παιχνίδια όπως το Google Stadia.

Η Ampere Analysis είναι μία ερευνητική εταιρεία που ασχολείται με ποικίλους τομείς. Πρόσφατα η εταιρεία διεξήγαγε μία έρευνα η οποία αφορά το κατά πόσο οι συνδρομητικές streaming υπηρεσίες έχουν επηρεάσει την πειρατεία.

Στη συγκεκριμένη έρευνα η Ampere Analysis επικεντρώθηκε σε SVODs (streaming videos on demand) και βρήκε ότι σε χώρες που έχει αυξηθεί η δημοτικότητα αντίστοιχων υπηρεσιών έχει μειωθεί δραστικά η πειρατεία.

Στην αμερικανική αγορά, το πρώτο τρίμηνο του 2017 το 9% των χρηστών είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία πειρατική ιστοσελίδα, ποσοστό που έπεσε στο 4% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Γενικότερα σε όσες χώρες έγινε η έρευνα παρατηρήθηκε πτώση της χρήσης πειρατικών ιστοσελίδων. Για παράδειγμα στην Ισπανία το ποσοστό έπεσε από 12% σε 7% και στη Γερμανία από 3% σε 2%. Ενδιαφέρον είναι όμως ότι στην Δανία το ποσοστό αυξήθηκε από 3% σε 4%.

Η Ampere Analysis αποδίδει τη μείωση των ποσοστών πειρατείας στις streaming υπηρεσίες. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη μείωση έχει συμβάλει και η αύξηση της προστασίας κατά της πειρατείας που έχει θέσει η κάθε χώρα και ο εκάστοτε πάροχος.

Τέλος, η Ampere Analysis αναφέρει ότι αυτή η τάση ίσως αλλάξει τα ερχόμενα χρόνια εξαιτίας της αύξησης των streaming υπηρεσιών. Οι χρήστες και αρκετοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι η ύπαρξη πολλών streaming υπηρεσιών θα μειώσει το περιεχόμενο που έχει κάθε υπηρεσία. Έτσι οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να πληρώνουν πολλαπλές συνδρομές, ή θα στραφούν εκ νέου τους καταναλωτές στη χρήση των πειρατικών ιστοσελίδων.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος