Flappy Royale: Όταν το Flappy Bird συνάντησε το Fortnite και έγινε battle royale παιχνίδι

Techblog.gr

Το Flappy Bird είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για κινητές συσκευές της δεκαετίας. Το παιχνίδι έγινε viral σε μόλις μερικές ώρες και σχεδόν κάθε κάτοχος smartphone του πλανήτη το είχε δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά. Λίγο αργότερα ο δημιουργός του, Dong Nguyen, αφαίρεσε το παιχνίδι από τα app stores διότι θεώρησε πως ήταν πολύ εθιστικό.

Το Fortnite και τα battle royale από την άλλη είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει για υπολογιστές και κονσόλες τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, τα παιχνίδια του είδους είναι πολύ πιο εθιστικά από το Flappy Bird.

Μάλλον αυτό σκέφτηκαν οι προγραμματιστές Orta Therox και Em Lazer-Walker και με τη βοήθεια του Zach Gage δημιούργησαν το Flappy Royale. Το παιχνίδια αυτό συνδυάζει το gameplay του Flappy Bird με το land standing στιλ των battle royale.

Το Flappy Royale έχει το ίδιο gameplay με τον αυθεντικό τίτλο. Ο παίκτης πατάει στην οθόνη και προσπαθεί να διατηρήσει το πουλί στο κατάλληλο ύψος ώστε να περνά με ασφάλεια από τα κενά των σωλήνων.

Κάπου εδώ μπαίνει το battle royale στοιχείο. Στο Flappy Royale συμμετέχουν έως 100 παίκτες, το κάθε παιχνίδι διαδραματίζεται σε πραγματικό χρόνο, και νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να μείνει ζωντανός.

Οι τρεις προγραμματιστές “αντέγραψαν την είσοδο των παικτών του Fortnite στο νησί, και τα πουλιά εμφανίζονται στην πίστα με ένα λεωφορείο. Εξαιτίας της εκνευριστικής φύσης του Flappy Bird ο κάθε αγώνας διαρκεί περίπου μερικά δευτερόλεπτα, αλλά όσοι το έχουν δοκιμάζει λένε ότι είναι ενδιαφέρον.

Το Flappy Royale προς το παρόν είναι σε open beta. Αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα κάποια στιγμή τον Ιούλιο. Για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν εδώ και τώρα, μπορούν να εγγραφούν στη beta του iOS ή του Android είτε παίξουν το Web Demo.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος