Αυξάνεται η παραγωγή των iPhone μετά το ban της Huawei

Techblog.gr

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τον αποκλεισμό της Huawei από την Αμερική και σύμφωνα με μία ερευνητική εταιρεία, την Cowen, η Apple θα αυξήσει την παραγωγή των iPhone που παράγονται σε τριμηνιαία βάση. Όπως αναφέρει το Appleinsider, η αύξηση της παραγωγής των iPhone είναι αποτέλεσμα του αποκλεισμού της Huawei από την Αμερική που αποφάσισε η κυβέρνηση Τραμπ.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Η πίτας της αγοράς των smartphone μοιράζεται στις εταιρείες. Ένας μεγάλος ανταγωνιστής μένει εκτός μάχης και το κενό που αφήνει στην πίτα θα καλυφθεί αναπόφευκτα από τις υπόλοιπες εταιρείες αφού οι καταναλωτές θα καταφύγουν στα δικά τους smartphone. Πιο συγκεκριμένα η Apple και η Samsung αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερο από τον αποκλεισμό της Huawei.

Το Cupertino αναφέρει ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε η παραγωγή των iPhone κατά 2.5%, φτάνοντας τα 40 εκατομμύρια κομμάτια. Και η ερώτηση που δημιουργείται είναι για ποιον λόγο η Apple να αυξήσει τόσο λίγο την παραγωγή;

Αρχικά, η Apple είναι μία Αμερικάνικη εταιρεία και τα προϊόντα της είναι αρκετά δημοφιλή στην Αμερική και μετά τον αποκλεισμό της Huawei φυσικά η Apple θα κερδίσει ένα ποσοστό των καταναλωτών της Αμερικής. Όμως, τα smartphone της Huawei ενσωμάτωνουν Android λειτουργικό (μέχρι να περάσουν οι 90 μέρες περιθώριο που έδωσε ο Τραμπ), άρα πολύ πιθανόν οι καταναλωτές να αποφασίσουν να επιλέξουν κάποια άλλη μεγάλη εταιρεία της οποίας τα smartphone ενσωματώνουν Android λειτουργικό όπως η Samsung και η Google παρά την Apple η οποία χρησιμοποιεί το δικό της iOS λειτουργικό.

Εκτιμάται ότι, 30 από τα 40 εκατομμύρια κομμάτια που παράχθηκαν το Q2 2019 είναι iPhone XR, XS και XS Max ενώ τα υπόλοιπα 10 είναι smartphone πιο παλιών σειρών όπως iPhone 8 και iPhone 7.

Τέλος, η Apple τον τελευταίο χρόνο έχει παρουσιάσει μία πτώση στις πωλήσεις και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Επιπλέον οι αναλυτές της Cowen, πιστεύουν ότι η αντιπαλότητα μεταξύ Κίνας και Αμερικής ίσως επηρεάσει και την Apple με το ενδεχόμενο ενός counter-ban να είναι ανοιχτό ενώ η ίδια σκέφτεται να μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής iPhone εκτός Κίνας με την Foxconn να είναι στο πλευρό της.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης