Samsung Galaxy Note 10: Θα έχει κάμερα με τριπλό μεταβλητό διάφραγμα f/1.5, f/1.8 και f/2.4

Techblog.gr

Η Samsung ξεκινώντας με τα Galaxy S9 εφοδιάζει τα flagship της με κάμερες διπλού μεταβλητού διαφράγματος. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο σε χαμηλό φωτισμό (χάρη στο ευρύτερο διάφραγμα f/1.5) όσο και σε φωτογραφίσεις υπό το φως της ημέρας (χάρη στο στενό διάφραγμα f/2.4).

Σύμφωνα με τον tipster Ice Universe, η εταιρεία αποφάσισε να πάει το πράγμα ακόμη παραπέρα, και για αυτό το Samsung Galaxy Note 10 θα έχει κάμερα τριπλού μεταβλητού διαφράγματος, με f/1.5, f/1.8 και f/2.4.

Ο Ice Universe ισχυρίζεται ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από τους ίδιους τους μηχανικούς της Samsung China, χωρίς ωστόσο να γίνεται πιο συγκεκριμένος.

Ένα ευρύ διάφραγμα επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός και μειώνει το εφέ του depth of field. Έτσι, ένα ευρύ διάφραγμα θολώνει περισσότερο το φόντο, ενώ ένα στενό διάφραγμα διατηρεί τη σκηνή περισσότερο εστιασμένη.

Φαίνεται ότι η Samsung κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η χρήση τριπλού μεταβλητού διαφράγματος στο Samsung Galaxy Note 10 αποτελεί μία ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη κίνηση.

Με αυτή την κίνηση η Samsung προσθέτει μία μεσαία επιλογή διαφράγματος, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο της δυνατότητες λήψης εξαιρετικών φωτογραφιών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος