Oppo: Θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη τεχνολογία under display κάμερας στις 26 Ιουνίου

Techblog.gr

Μετά τα notches που ήταν μία μόδα η οποία δεν άντεξε στον χρόνο, οι εταιρείες ψάχνουν τρόπους να εξαφανίσουν εντελώς τα bezels των smartphones. Κάποιες στράφηκαν σε πιο απλές λύσεις, όπως οι pop-up κάμερες, ενώ άλλες ερευνούν το πώς θα κρύψουν τα πάντα κάτω από την οθόνη της συσκευής.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Xiaomi και η Oppo δημοσίευσαν teasers με τις under display selfie κάμερες που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν. Μάλιστα, η Xiaomi εξήγησε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας της under display κάμερας.

Σήμερα, η Oppo δημοσίευσε μία αφίσα με την οποία ανακοινώνει ότι θα βρεθεί στην MWC 2019 στη Shanghai. Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει μία παρουσίαση στις 26 Ιουνίου και σύμφωνα με όσα βλέπουμε στην αφίσα η Oppo θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη τεχνολογία της under display κάμερας.

Μέσω του βίντεο που είχε δημοσιεύσει η Oppo είδαμε την τεχνολογία σε δράση. Επίσης, η εταιρεία θα μοιραστεί με το κοινό περισσότερα για αυτή την εξωτική λύση μείωσης των bezels. Παρ’ όλα αυτά, δεν περιμένουμε ότι θα αποκαλύψει κάποια συσκευή που θα τη χρησιμοποιεί.

Παλαιότερα, ο αντιπρόεδρος της Oppo είχε πει ότι στη φάση που βρίσκεται η τεχνολογία είναι δύσκολο να κρύψουν την κάμερα κάτω από την οθόνη και ταυτόχρονα να επιτύχουν μηδενική απώλεια ποιότητας.

Βέβαια, άφησε ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο, συμπληρώνοντας ότι καμία νέα τεχνολογία δεν ήταν τέλεια εξ αρχής. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά οι εταιρείες θα κάνουν υπομονή και δεν θα ζήσουμε από την αρχή το δράμα των foldable smartphones.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος