Η εμπειρία μου από το RMA της OnePlus: Επιστρέφοντας το OnePlus 7 Pro

Techblog.gr

Η εμπειρία μου από το RMA της OnePlus: Επιστρέφοντας το OnePlus 7 Pro

Το OnePlus 7 Pro Nebula Blue 8 GB RAM + 256 GB Storage που κάναμε unboxing και hands-on, είναι το τρίτο smartphone της OnePlus που αγοράζουμε και το τσιμπήσαμε πριν μερικές εβδομάδες από το επίσημο κατάστημα της OnePlus με τιμή 749 ευρώ.

Συγκεκριμένα το OnePlus 7 Pro το παραγγείλαμε την πρώτη ημέρα που έγινε διαθέσιμο, δηλαδή στις 15 Μαίου και επιλέξαμε “standard” shipping method χωρίς επιπλέον έξοδα. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή έκανε μερικές ημέρες αργότερα να φτάσει στα χέρια μας από ότι αν επιλέγαμε “priority” πληρώνοντας όμως 4.99 ευρώ (σήμερα η τιμή του priority είναι 9,99 ευρώ). Το κινητό έφτασε στα χέρια μας στις 27 Μαίου δηλαδή 12 μέρες μετά. Αν είχαμε επιλέξει priority θα ερχόταν νωρίτερα και λογικά θα “κερδίζαμε” ένα Σαββατοκύριακο αλλά αυτή τη φορά αποφάσισα να περιμένω και δεν πλήρωσα το έξτρα κόστος.

Η εμπειρία μου από το RMA της OnePlus: Επιστρέφοντας το OnePlus 7 Pro

Το κινητό λοιπόν έφτασε στα χέρια μας στις 27 Μαίου και την ίδια ακριβώς μέρα κάναμε το unboxing με το μαγικό κοπίδι. Στη συνέχεια στις 4 Ιουνίου και αφού το δουλέψαμε σκληρά για 9 ολόκληρες μέρες επανήλθαμε με το hands-on video και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.

Μετά το πέρας του review σκεφτόμουν έντονα να το κρατήσω σαν βασική συσκευή αλλά έχω ήδη στην κατοχή μου το Huawei P30 Pro που μας έδωσαν στο launch event στο Παρίσι και επίσης το Samsung Galaxy S10+ που πήγα και το αγόρασα τον Απρίλιο. Είχα λοιπόν δυο επιλογές ή να το πουλήσω ως μεταχειρισμένο π.χ. 50 ευρώ φθηνότερα ή να το βάλω σε διαγωνισμό. Εκεί που έλεγα να το βάλω σε διαγωνισμό, ένας επισκέπτης του Techblog με ρώτησε με inbox στο Instagram account αν έχω παρατηρήσει το πρόβλημα με τα ghost touches κάτι που τελικά διορθώθηκε εκ των υστέρων με update.

Ναι και στο δικό μου OnePlus 7 Pro υπήρχε το πρόβλημα και ο φίλος μου είπε ότι έχω δικαίωμα μέσα σε 15 μέρες να χρησιμοποιήσω την επιλογή RMA (Return Merchandise Authorization) και να το επιστρέψω. Οι λόγοι που δέχεται την επιστροφή η OnePlus είναι “Return” (το επιστρέφεις και παίρνεις τα χρήματά σου πίσω), “Replacement” (αντικατάσταση), “Repair” (επισκευή). Αποφάσισα λοιπόν να το επιστρέψω (“Return”) με αιτιολογία το πρόβλημα με τα ghost touches και να καταγράψω το πως γίνεται η όλη διαδικασία από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Έτσι και έκανα…

Η εμπειρία μου από το RMA της OnePlus: Επιστρέφοντας το OnePlus 7 Pro

Την ίδια ημέρα που ανέβασα το hands-on video – 4 Ιουνίου – συμπλήρωσα online την αίτηση RMA επιλέγοντας τον “Return”. Η OnePlus αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένη να σου απαντήσει μέσα σε 48 ώρες, έτσι και έγινε. Στις 6 Ιουνίου μου ήρθε email που έλεγε ότι εγκρίθηκε η αποστολή (προσοχή, όχι το αίτημά μου για refund των χρημάτων μου) και μετά από λίγο μου ήρθε email από την UPS με καταχωρημένη εντολή παραλαβής του πακέτου με πληρωμένα τα έξοδα.

Εκτύπωσα λοιπόν το voucher της UPS με το barcode. Το κόλησα πάνω στο χαρτονένιο κουτί που μου είχε έρθει το OnePlus 7 Pro, έβαλα μέσα και το κινητό (χαχαχαχα) και απείραχτα όλα τα παρελκόμενα και τηλεφώνησα στην UPS για να έρθουν να παραλάβουν. Έτσι και έγινε και μάλιστα την ίδια μέρα. Δύο ώρες μετά το τηλεφώνημά μου ο μεταφορέας της UPS είχε έρθει σπίτι και παρέλαβε το πακέτο.

Η εμπειρία μου από το RMA της OnePlus: Επιστρέφοντας το OnePlus 7 Pro

Η παραλαβή από την UPS έγινε στις 6 Ιουνίου και το OnePlus 7 Pro πήρε το δρόμο του προς το service center της εταιρείας στην Πολωνία, την χώρα από την οποία είχε ξεκίνησε όταν το αγόρασα μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Με τα πολλά, 10 Ιουνίου το παρέλαβαν και την ίδια μέρα έκαναν τον έλεγχο.

Την επόμενη ημέρα, σήμερα 11 Ιουνίου πίστωσαν τον λογαριασμό μου στο PayPal με το ποσό που είχα αγοράσει το OnePlus 7 Pro 8GB/256GB, δηλαδή 749 ευρώ. Αντίστοιχα αν το είχα αγοράσει με πιστωτική κάρτα τα χρήματα θα είχαν πιστωθεί στην πιστωτική. Σε περίπτωση που είχα πληρώσει έξτρα ποσό για priority shipping method δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου επέστρεφαν και αυτό το ποσό, λογικά όχι.

Σε κάθε περίπτωση έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την διαδικασία του RAM της OnePlus και είναι κάτι που ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Η εμπειρία μου από το RMA της OnePlus: Επιστρέφοντας το OnePlus 7 Pro

Τα προηγούμενα μοντέλα που είχαμε αγοράσει από την OnePlus ήταν το OnePlus 6 (hands-on) Mirror Black 8GB RAM + 128GB Storage με τιμή 569 ευρώ τον Μάιο του 2018 και το OnePlus 5T (hands-on) Midnight Black 6GB RAM + 64GB Storage με τιμή 499 ευρώ τον Νοέμβριο του 2017.

Και τα τρία μοντέλα τα αγοράσαμε από το επίσημο κατάστημα της OnePlus και ήρθαν Ελλάδα από την Πολωνία χωρίς να περάσουν από το τελωνείο, άρα δεν επιβαρυνθήκαμε με επιπλέον έξοδα. Το μόνο έξτρα ήταν τα 7.99 ευρώ όταν αποφασίσαμε να φέρουμε πιο γρήγορα με priority το OnePlus 6. Στις άλλες δυο περιπτώσεις επιλέξαμε την “αργη” παράδοση και δεν πληρώσαμε κάτι παραπάνω από τις τιμές που αναφέρω.

Techblog.gr

Κώστας Βλαχάκης