Sony Xperia 1: Βίντεο δείχνουν τις προχωρημένες κινηματογραφικές δυνατότητες της κάμερας

Techblog.gr

Μόλις πριν δύο μέρες κυκλοφόρησε το Sony Xperia 1, ένα smartphone με 4K OLED οθόνη, αναλογία 21:9 και τρεις πίσω κάμερες.

Η Sony θεωρεί ότι η απόδοση των καμερών του flagship smartphone της είναι εξαιρετική, γι’ αυτό και δημοσίευσε αρκετά διαφημιστικά βίντεο τα οποία στοχεύουν στην ανάδειξη όλων των προχωρημένων επιλογών κάμερας του Sony Xperia 1.

Το Cinema Pro είναι ένα χαρακτηριστικό που στόχος του είναι η δημιουργία βίντεο παρόμοιου με αυτού των επαγγελματικών κινηματογραφικών καμερών, οι οποίες επιτρέπουν φυσικούς και κινηματογραφικούς τόνους.

Οι προεπιλογές χρώματος θα λειτουργούν σε συνδυασμό με τα 24fps που δίνουν κινηματογραφική αίσθηση, και διάφορες ταχύτητες κλείστρου οι οποίες διατηρούν τα φωτεινά και σκιώδη σημεία πιο καθαρά, για τη δημιουργία ενός καλύτερου τελικού αποτελέσματος.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που επισημαίνουν τα βίντεο είναι το Optical Steady Shot. Το χαρακτηριστικό αυτό χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα OIS/EIS για την καταγραφή βίντεο χωρίς κούνημα.

Αν και άλλες κατασκευάστριες smartphones προσφέρουν ήδη ένα παρόμοιο stabilization χαρακτηριστικό, η Sony ισχυρίζεται ότι το δικό της είναι ότι πιο κοντινό θα βρούμε σε συμβατική κάμερα πλήρους πλαισίου.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος