Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ: Υπό προθεσμία η κυβέρνηση (video)

Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ: Υπό προθεσμία η κυβέρνηση (video)

Λίγο μετά τις 3 ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. 

Σε δηλώσεις του στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και μέχρι την προκήρυξή τους στις 10 Ιουνίου η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της. «Η διάλυση της Βουλής θα είναι στη βάση της μη διαταραχής της δημοσιονομικής πορείας της χώρας», επεσήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος και σημείωσε: «Έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε την πολιτική κατάσταση».

Απαντώντας στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «μεθόδευση αλλαγών στην ηγεσία της δικαιοσύνης λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως η ΝΔ για άλλη μία φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης για να αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με την NOVARTIS, το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες υποθέσεις.

Το ερώτημα είναι ένα, σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο:

Γιατί η ΝΔ ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου; Ποιον αλήθεια φοβούνται;.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της ανέφερε πως, ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια, αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει: «Πολύ περισσότερο για κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ούτε συνταγματικά έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείζονες αποφάσεις που είναι δεσμευτικές το επόμενο χρονικό διάστημα, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Προσχηματική χαρακτηρίζουν την επίκληση από την πλευρά της κυβέρνησης των Πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου η 7η Ιουλίου να οριστεί ως η μέρα των εθνικών εκλογών.

Στελέχη της ΝΔ βλέπουν «περίεργες σκέψεις της κυβέρνησης πίσω από αυτή την εξέλιξη και την εντάσσουν “στα γνωστά τερτίπια του κ. Τσίπρα που όπως και στην περίπτωση των ευρωεκλογών με τη διπλή κάλπη, έχουν στόχο να κόψουν μερικές ψήφους από τη ΝΔ», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με τους Γιώργο Πατούλη, την Ρόδη Κράτσα, τον Φάνη Σπανό και τον Νεκτάριο Φαρμάκη, υποψήφιοι Περιφερειάρχες στην Αττική, στα Ιόνια , στην Κεντρική Ελλάδα και στην Δυτική Ελλάδα αντίστοιχα οι οποίοι κατέγραψαν μεγάλο προβάδισμα στον πρώτο γύρο και την Κυριακή μπαίνουν στη μάχη του δεύτερου.

Οι συναντήσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως σαφές μήνυμα «εμπιστοσύνης σε νέα στελέχη», του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο την «ανατροπή σε νησιά Ιονίου και Αττική, που την Κυριακή μπορεί να αλλάξουν χέρια».

Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ παρέστη στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που τελέστηκε σε κλειστό κύκλο στο ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Κώστας Σκουλάς,Γιάννης Τρουπής

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση