Σάλος για σεξιστική και ρατσιστική ανάρτηση στελέχους της ΝΔ κατά Κ. Κουνεβα-Διεγράφη από τη ΝΔ

Σάλος για σεξιστική και ρατσιστική ανάρτηση στελέχους της ΝΔ κατά Κ. Κουνεβα-Διεγράφη από τη ΝΔ

Σάλο προκάλεσε χυδαία, ρατσιστική ανάρτηση στελέχους της ΝΔ  κατά της πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα. Πρόκειται για τον Συντονιστή Ετεροδημοτών Κώστας Στεφανίδη ο οποίος, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ετέθη εκτός κόμματος.

Ο Κώστας Στεφανίδης είχε γράψει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Τώρα που η Κούνεβα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμη!».

Το σχόλιο αποσύρθηκε στη συνέχεια, αλλά είχε φωτογραφηθεί από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την ανάρτηση Στεφανίδη ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση και κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ να πάει θέση, επισημαίνοντας ότι δείχνει την άποψη στελεχών της ΝΔ για τη θέση των εργαζομένων γυναικών.

Το κυβερνών κόμμα προσθέτει στην ανακοίνωση του ότι «η Κωνσταντίνα Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης «είναι σαφές πως για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να συμμετέχει στον πολιτικό βίο. Φαίνεται ότι για αυτούς, οι θέσεις εξουσίας ανήκουν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς, κυρίως προνομιούχους άνδρες, γόνους συγκεκριμένων οικογενειών».

Τέλος, σημειώνει πως «η ηγεσία της ΝΔ, έστω και τώρα, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει έμπρακτα συμπεριφορές τέτοιου είδους».

«Η χαιρεκακία και η χυδαιότητα ως ανώτατες αρχές και μάλιστα ενάντια σε μια γυναίκα, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα απίστευτης βίας», σχολίασε -μέσω Twitter- ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Για αυτό δεν είμαστε όλοι το ίδιο», κατέληξε στο σχόλιό του ο κ. Τσακαλώτος.

«Όντως είναι θέμα διαφοράς ήθους & ύφους. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα με την αγωνιστική στάση ζωής της είναι φωτεινό παράδειγμα, όχι μόνο για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για όλη την κοινωνία.  Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, πριν διεκδικήσει θέση στην ευρωβουλή κατά την εκλογική διαδικασία του 2014, είχε δεχτεί επίθεση με οξύ όταν τόλμησε να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην καθαριότητα ιδιωτικής εταιρείας που εργαζόταν» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευγέρης Αυγενάκης με ανάρτησή του στο tweet, γνωστοποίησε τη διαγραφή του κ. Στεφανίδη.

Παρά τη διαγραφή του Κ. Στεφανίδη, είναι προφανές ότι  η Πειραιώς θέλει να μετατρέψει τους χυδαίους σε σεμνούς και ταπεινούς, αλλά η δίψα τους για εκδίκηση τους προδίδει, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα
image}

Αφήστε μια απάντηση