Project Limitless: Το πρώτο 5G laptop από τη Lenovo και την Qualcomm, με Opteron 8cx και modem X55

Techblog.gr

Στον κόσμο των smartphones έχουν ήδη ανακοινωθεί μερικά μοντέλα που θα έχουν δυνατότητες 5G. Ωστόσο, στην Computex 2019 η Qualcomm και η Lenovo ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του πρώτου 5G laptop, το οποίο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Opteron 8cx της Qualcomm.

Όπως είναι λογικό, η Lenovo και η Qualcomm παρουσίασαν μόνο ένα πρωτότυπο του laptop, το οποίο είναι γνωστό με το όνομα Project Limitless. Πρόκειται για τον πρώτο υπολογιστή που σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να συνδεθεί σε 5G δίκτυα χωρίς τη χρήση εξωτερικού hardware και έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα των 7 nm.

Η Lenovo θα αρχίσει τη μαζική παραγωγή του Project Limitless κάποια στιγμή το 2020. Επίσης, η Qualcomm δήλωσε ότι εκτός από την ενσωματωμένη Snapdragon 8CX CPU και GPU, το notebook διαθέτει ένα μόντεμ Snapdragon X55 5G το οποίο μπορεί να πετύχει ταχύτητες “πολλαπλών gigabit”.

Η Qualcomm και η Lenovo δεν έχουν αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Project Limitless, όπως την τιμή της συσκευής ή την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Να σημειώσουμε ότι η Intel εγκατέλειψε τα 5G modem εντελώς τον προηγούμενο μήνα. Οπότε, η Qualcomm είναι αναμφισβήτητα ηγέτης στον τομέα αυτό. Ωστόσο η εταιρεία θα πρέπει να ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια, όπως η συμβατότητα λογισμικού και ανεξάρτητου hardware.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος