ΚΚΕ: Κανένας εφησυχασμός – Όλοι στη μάχη

ΚΚΕ: Κανένας εφησυχασμός – Όλοι στη μάχη

«Τα χιλιάδες μέλη, τους οπαδούς του κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ», χαιρετίζει η ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, του Α’ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, τη μάχη του Β’ γύρου και τις βουλευτικές εκλογές στο τέλος Ιουνίου.

«Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο κόμμα μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό «να συνεχίσει να αντιστέκεται στα ψεύτικα διλήμματα ‘σταθεροποίηση και ανάκαμψη’ ή ‘αποσταθεροποίηση και περιπέτειες’, ‘πίσω – μπροστά’, στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη, θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό» επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά θα ενισχυθούν ενόψει των βουλευτικών εκλογών στα τέλη Ιουνίου».

Υπογραμμίζει ότι «παραμένει πιο επιτακτική σήμερα η ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές για να μπορέσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους».

Στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζεται ότι ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει πολύ αρνητικός, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για έκφραση τάσης συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, παρά τις όποιες θετικές διεργασίες, τονίζοντας ότι «γι’ αυτό το φαινόμενο ευθύνονται συνολικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, είτε δυνάμεις όπως η ΝΔ, που με τις θέσεις της επένδυσε ανοιχτά στον συντηρητισμό, τον εθνικισμό, σε αντιδραστικές θέσεις, είτε δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε να ντύσει μια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, με το μανδύα της ‘προόδου’ και την απάτη της ‘προοδευτικής συμμαχίας’, δυσφημώντας τελικά τις αξίες της πραγματικής προόδου, τροφοδοτώντας τις ακραίες αντιδραστικές επιλογές και με την ίδια την οικονομική πολιτική του τη διάψευση ελπίδων σημαντικών τμημάτων του λαού».

«Η υποχώρηση της Χ.Α. και σε ψήφους και σε ποσοστά, πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο μπροστά στις εθνικές εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να πετάξει έξω από την Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα.

Ταυτόχρονα, χτύπημα πρέπει να δοθεί, τώρα που είναι στην αρχή, στη συνολικότερη διαδικασία αναμόρφωσης του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου με την εμφάνιση και ενίσχυση νέων σχημάτων και κομμάτων» προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ «παραμένει σταθερή δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα, με τάση σταθεροποίησης των δυνάμεών του, σε εκλογικές συνθήκες που προσιδίαζαν σε εθνικές εκλογές», και προσθέτει ότι σε αυτές τις συνθήκες «η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει τάση χειραφέτησης από τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που θέτει ο διπολισμός».

Το ΚΚΕ καλεί «όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που κάποιοι ψήφισαν και αυτή τη φορά, με ‘κρύα καρδιά’, να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στο λαϊκό κίνημα και στη Βουλή».

«Κανένας εφησυχασμός. Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ! Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό» καταλήγει η ΚΕ του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της.

www.ert.gr

Μπέττυ Σαβούρδου
image}

Αφήστε μια απάντηση