Αλέξης Τσίπρας: Εθνικές εκλογές για καθαρή εντολή

Αλέξης Τσίπρας: Εθνικές εκλογές για καθαρή εντολή

Την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας ότι «Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών του κυβερνώντος κόμματος».

Τα αποτελέσματα των  Ευρωεκλογών δείχνουν μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ. Με την ενσωμάτωση να ξεπερνάει το 65%, η ΝΔ προηγείται με 33,28%  έναντι 23,81% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,37%, το ΚΚΕ με 5,62%, η ΧΑ με 4,84%, η Ελληνική Λύση με 4,09% και το ΜέΡΑ25 με 3,15%.

«Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει το ιστορικό εγχείρημα της οριστικής εξόδου από την κρίση. Η τελική ετυμηγορία ανήκει στο λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μένει πιστός στις αρχές του, στις αρχές της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι δεν θα αγνοήσει το αποτέλεσμα. «Δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας. Ο δρόμος της εξόδου από τα μνημόνια με τους πολλούς και από την άλλη ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας», υπογράμμισε, και ανέφερε ότι «αμέσως μετά από το 2ο γύρο θα ζητήσω από τον ΠτΔ την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών».

Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος μια συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα, σχολίασε η ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Α. Τσίπρας: Άμεση προκήρυξη εκλογών μετά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών (video)

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης
image}

Αφήστε μια απάντηση