Φαίνεται ότι η Google είναι στο πλευρό της Huawei και προσπαθούν μαζί να βρουν μία βιώσιμη λύση

Techblog.gr

Μετά την απαγόρευση που έθεσε η ΗΠΑ στην Huawei και σε όλες τις θυγατρικές της, o εκπρόσωπος της εταιρείας στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Abraham Liu, κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ αναφέροντας ότι οι ενέργειές της είναι σαφείς εκφοβισμοί.

Μπορεί να δόθηκαν 90 ημέρες στην Huawei πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση, αλλά μετά το πέρας αυτής της περιόδου, τόσο η εταιρεία όσο και οι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα.

Ωστόσο, η Huawei δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, συνεχίζει να εργάζεται στο δικό της κατάστημα εφαρμογών και ένα νέο λειτουργικό σύστημα το οποίο θα υποστηρίζει όλες τις Android εφαρμογές.

Επιπλέον, η Huawei προσπαθεί να βρει μία λύση στο θέμα αυτό με τη βοήθεια της Google, η οποία είναι στο πλευρό της κινέζικης εταιρείας, διότι πιστεύει ότι η Huawei δεν είναι υπεύθυνη για την απαγόρευση. Επίσης, η Google φαίνεται να γνωρίζει ότι την συμφέρει να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Huawei.

Ο Abraham Liu είπε ότι η Huawei έχει γίνει θύμα εκφοβισμού από τη διοίκηση των ΗΠΑ, και τόνισε ότι όλο αυτό δεν είναι απλώς μία επίθεση εναντίον της Huawei αλλά κατά της φιλελεύθερης τάξης που βασίζεται σε κανόνες. Από την άλλη η Google δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο.

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο μεγάλες θα είναι οι συνέπειες για τη Google και τη Huawei, αλλά ελπίζουμε ότι το θέμα θα επιλυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο για τις δύο εταιρείες όσο και για τους καταναλωτές.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος