Samsung Galaxy S10 5G: Ξεπέρασε το 1.3Gbps download σε δοκιμή 5G speedtest

Techblog.gr

Το Samsung Galaxy S10 5G κυκλοφόρησε εχθές στην Αμερική με με τιμή 1300 δολάρια και αποκλειστικά από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon. Το Galaxy S10 5G ξεπέρασε το 1.3Gbps με το δίκτυο της Verizon.

Κατά την διάρκεια δοκιμών στο Σικάγο από τον Julian Chokkattu, το PUBG Mobile κατέβηκε σε 26 δευτερόλεπτα ενώ μία ολόκληρη σεζόν του Sneaky Pete στο Amazon Prime κατέβηκε σε περίπου 1.5 λεπτό. Σίγουρα το 5G δίκτυο αποτελεί μία αναβάθμιση και οι ταχύτητες εντυπωσιάζουν αλλά υπάρχουν ακόμη βελτιώσεις.

Όπως εξήγησε η Julian και κατ επέκταση η Digital Trends, το 5G δίκτυο δεν έχει μεγάλο εύρος. Οι κόμβοι έχουν εύρος μόλις ένα σχεδόν τετράγωνο που σημαίνει ότι θα χρειαστούν πολλοί μικροί κόμβοι για να καλυφθεί μία περιοχή μέχρι να δημιουργηθούν και να τοποθετηθούν οι 5G πύργοι.

Οι χαμηλές συχνότητες διαπερνούν καλύτερα τους τοίχους των κτιρίων και αυτό διαφημίζει και η T-Mobile. Όσο ανεβαίνουμε σε υψηλότερες συχνότητες η εμβέλεια και η διείσδυση από κτίρια γίνεται χειρότερα. Το 5G δίκτυο της Verizon παίζει στο φάσμα των 28GHz ενώ η AT&T στο φάσμα των 39GHz. Η κάλυψη εντός των κτιρίων και η εμβέλεια θα είναι μεγάλο πρόβλημα.
Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης