Google Pixel 3a και 3a XL: Η Διευθύντρια Προϊόντων αποκάλυψε γιατί διαθέτουν θύρα ακουστικών

Techblog.gr

Από ότι φαίνεται μερικοί υψηλά ιστάμενοι υπάλληλοι της Google θεωρούν ότι οι αγοραστές των Google Pixel 3a και Pixel 3a XL δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν αξιόλογα Bluetooth ακουστικά.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Google I/O 2019, η Διευθύντρια Προϊόντων της Google, Soniya Jobanputra, αποκάλυψε ότι ο κύριος λόγος που προσφέρουν την κλασική θύρα ακουστικών στη σειρά Google Pixel 3a είναι επειδή η ομάδα σχεδιασμού θεώρησε ότι σε αυτά τα χρήματα οι καταναλωτές θέλουν ευελιξία κάτι που προσφέρει η κλασική θύρα ακουστικών.

Επιπλέον, η Jobanputra είπε ότι η Google θεωρεί ότι ο ψηφιακός ήχος είναι καλύτερος και τα Bluetooth ακουστικά είναι το καλύτερο μέσο για να ακούμε ηχητικό περιεχόμενο.

Από ότι φαίνεται, σύμφωνα με τη Google, ευελιξία θέλουν μόνο όσοι δεν πληρώνουν flagship τιμές για τα smartphone τους.

Επίσης, φαίνεται η Διευθύντρια Προϊόντων της εταιρείας να αγνοεί το γεγονός ότι όταν προσθέτεις ένα επιπλέον χαρακτηριστικό σε κάποια συσκευή, αυξάνεις την ευελιξία του. Βέβαια, υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα, η Jobanputra να εννοούσε την οικονομική ευελιξία, διότι τα ενσύρματα ακουστικά κοστίζουν λιγότερο από τα αξιόλογα Bluetooth. Τέλος, μάλλον οι μουσικοί παραγωγοί παγκοσμίως κάνουν λάθος που χρησιμοποιούν ενσύρματες συνδέσεις.

Η Apple πριν μερικά χρόνια ήταν αυτή που προσπάθησε να αφαιρέσει τη κλασική θύρα ακουστικών και πολλοί ακολούθησαν. Ωστόσο, ο λόγος που ο μέσος καταναλωτής θεωρεί ότι ο ήχος των Bluetooth ακουστικών είναι ανώτερος από αυτόν των συμβατικών, εξαιτίας της ποιότητας των digital-to-audio converters(DAC) που χρησιμοποιεί η βιομηχανία.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν DAC κακής ποιότητας, κι αυτό γιατί θεωρούν ότι η προσφορά καλύτερου hardware είναι σπατάλη χρημάτων. Οπότε, είναι απόλυτα λογικά, το αυτί του καταναλωτή να θεωρεί ανώτερο τον bluetooth ήχο.

Σε κάθε περίπτωση, ένας μεσαίου επιπέδου DAC αποδίδει καλύτερο ήχο κι από κάποιο αξιόλογο Bluetooth, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Οπότε, η βιομηχανία κινητών δεν θα ξεφορτωθεί την κλασική θύρα ακουστικών, αν όχι ποτέ τότε σίγουρα για αρκετό καιρό ακόμη.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος