Ξενογιαννακοπούλου: Είναι η στιγμή ενός προοδευτικού ρεύματος και αυτό θα αποτυπωθεί στις ευρωεκλογές (audio)

Ξενογιαννακοπούλου: Είναι η στιγμή ενός προοδευτικού ρεύματος και αυτό θα αποτυπωθεί στις ευρωεκλογές (audio)

Φαίνεται ότι διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα για μια προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη, δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Δεν αντιμετωπίζονται η Ακροδεξιά και ο νεοφασισμός με ξόρκια και ωραίες κουβέντες, αλλά με αλλαγή πολιτικής και το ρεύμα σε όλη την Ευρώπη είναι να ενώσουν δυνάμεις οι Σοσιαλιστές, η Αριστερά, οι προοδευτικοί, οι Οικολόγοι που θέλουν πραγματικά μια εναλλακτική πολιτική, επεσήμανε. Τώρα είναι η στιγμή ενός ευρύτερου προοδευτικού ρεύματος και πιστεύω ότι αυτό θα αποτυπωθεί στις ευρωεκλογές, τόνισε η υπουργός.

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ότι δεν εγγυάται η ΝΔ την 13η σύνταξη η κ. Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι ο ίδιος είπε την αλήθεια για το πρόγραμμα της ΝΔ. Έχουμε να κάνουμε με δυο διαφορετικές πολιτικές- συμπλήρωσε- και ο λαός αυτή τη φορά δεν είναι εγκλωβισμένος σε έναν μνημονιακό μονόδρομο, αλλά έχει να επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία που υλοποιούν ένα διαφορετικό μείγμα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, ή ένα πισωγύρισμα στο πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο δρόμο που επαγγέλλονται ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του;

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού η υπουργός ανέφερε ότι είναι όλες κοστολογημένες, αλλά και στο επίπεδο της ανάπτυξης και της καλής οικονομίας έχουμε την αναγνώριση από όλους τους θεσμούς, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση