Week in Review: Google I/O 2019. OnePlus 7, Asus ZenFone 6, Samsung, Xbox Braille Controller

Techblog.gr

Ακόμη μία εβδομάδα που τον κόσμο της τεχνολογία απασχόλησαν ιδιαίτερα η Google, η Apple, η OnePlus και οι υπόλοιπες εταιρείες απλώς ακολουθούσαν. Όπως κάθε εβδομάδα έχουμε παρουσιάσεις, πατέντες, leaks, και άλλα πολλά.

Θα ξεκινήσουμε το Google I/O 2019 στο οποίο η εταιρεία μας παρουσίασε αρκετά προϊόντα και νέες υπηρεσίες, καθώς φυσικά και βελτιώσεις των παλιών προϊόντων της. Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν άλλαξε το συνηθισμένο πρόγραμμα του, οπότε και φέτος άνοιξε το I/O με τα Google Play Awards 2019. Έπειτα στο Keynote παρουσίασε τα νέα Google Pixel 3a και 3a XL, τα οποία μπορούν να επισκευαστούν αρκετά εύκολα, σύμφωνα με το iFixit. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε και το Google Nest Hub Max, που λειτουργεί ως κάμερα ασφαλείας και πίνακας ελέγχου έξυπνων συσκευών.

Από πλευράς software, η Google κατά το Developer Keynote παρουσίασε το Android Q, το οποίο επιτρέπει την απενεργοποίηση των αισθητήρων. Η τελικά φάση δοκιμών του Android Q ξεκίνησε ήδη σε 21 συνολικά συσκευές. Επιπλέον, η Google μοιράστηκε με το κοινό το γεγονός ότι το Android βρίσκεται εγκατεστημένο σε 2.5 δισ. συσκευές και το 10% αυτών τρέχουν την έκδοση Pie 9 μήνες μετά την διάθεσή της.

Η Google στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ότι τα Google Maps και Search θα λάβουν σύντομα λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, και ότι ο Google Assistant θα αναβαθμιστεί και θα γίνει πιο ευέλικτος, εξυπνότερος και πιο γρήγορος από ποτέ. Ομοίως, το Google Play Store θα λάβει μία μεγάλη αναβάθμιση η οποία μεταξύ άλλων αλλάζει τον τρόπο βαθμολογίας των apps και προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες στους developers, όπως για παράδειγμα το Google Inline Updates που θα αναγκάζει τους χρήστες να ενημερώνουμε τις Android εφαρμογές.

Τέλος, η Google παρουσίασε διάφορες νέες τεχνολογίες όπως η Live Caption που έχει στόχο να βοηθήσει τους κωφούς και είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια όλων των χρηστών.

Ήρθε η ώρα που όλοι περιμένατε, leaks και πατέντες. Θα ξεκινήσουμε με τα leaks, επίσημα και ανεπίσημα. Η επίσημη παρουσίαση των OnePlus 7 είναι αυτή την Τρίτη στης 14 Μαΐου, και ήδη γνωρίζουμε όλα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τις εκδόσεις τους, τα χρώματα με τα οποία θα κυκλοφορήσουν και τις τιμές τους. Επιπλέον, ο CEO της OnePlus και η εταιρεία επιβεβαίωσαν ότι θα έχουν UFS 3.0, 200% ισχυρότερη δόνηση, θα υποστηρίζουν HDR10+ και δεν θα έχουν πιστοποίηση IP. Στα άλλα νέα της OnePlus, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μαζί με τα OnePlus 7 να παρουσιάσει τα Bullets Wireless 2 και 30W Warp Charge φορτιστή αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια των leaks έχουμε λίγα νέα για τα iPhone 2019, το Samsung Galaxy Note 10, το Asus ZenFone 6, ένα άγνωστο τηλέφωνο της HTC, το Sony Xperia 1 και το επερχόμενο flagship της Redmi. Νέα renders των iPhone 2019 δείχνουν την premium κατασκευή και πως οι κάμερες καταστρέφουν το design, του οποίου η ύπαρξη ενισχύθηκε από διάφορες εικόνες που διέρρευσαν. Επιπλέον, renders του iPhone XR 2019 αποκάλυψαν διπλή πίσω κάμερα.

Περνώντας στις υπόλοιπες συσκευές, σύμφωνα με αναφορά, το Samsung Galaxy Note 10 θα είναι η επόμενη συσκευή που θα έχει UFS 3.0 αποθηκευτικό χώρο και LPDDR4X RAM, και οι φακοί του Sony Xperia 1 κατασκευάστηκαν από την Zeiss. Επίσης, εμφανίστηκε στο Geekbench άγνωστο mid-range με 6GB RAM και τον MediaTek Helio P35. Το νέο flagship της Redmi κατά πάσα πιθανότητα θα ονμάζεται K20 και θα έχει ultrawide κάμερα, 3.5mm jack και NFC. Όσον αφορά το Asus ZenFone 6, εμφανίστηκε σε βίντεο με dual-slider σχεδιασμό, διέρρευσε η τιμή του, και επίσημο leak επιβεβαίωσε τον Snapdragon 855, θύρα ακουστικών και διπλή SIM.

Πριν το μεγάλο νέο της εβδομάδας, θα αναφερθούμε λίγο στις πατέντες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Πρώτα από όλα, πατέντα της Huawei παρουσιάζει ένα διαφορετικό notch, το οποίο διχάζει τους χρήστες. Έπειτα, η Apple κατέθεσε πατέντα για fingerprint που καταγράφει τρισδιάστατα δακτυλικά αποτυπώματα, και η Microsoft για χειριστήριο με απτική ανάδραση Braille. Φυσικά δεν μπορούμε να αγνωήσουμε το γεγονός ότι η Google ετοιμάζει foldable smartphone κι ας θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να το κυκλοφορήσει σύντομα.

Ωστόσο, ο βασιλιάς της πατέντας για αυτή την εβδομάδα είναι η Samsung. Αρχικά, μάθαμε ότι ετοιμάζει το πρώτο perfect full screen smartphone, χωρίς notch και περιττές τρύπες, καθώς και μία ακόμη foldable συσκευή που μετατρέπεται σε κουτί. Ωστόσο, πέραν των πατέντων, η Samsung ανακοίνωσε έναν νέο αισθητήρα εικόνας για κινητά τηλέφωνα, τον ISOCELL Bright GW1 ο οποίος θα παράγει εικόνες μεγέθους 16MP συγχωνεύοντας 4 εικονοστοιχεία σε ένα, θα είναι σε θέση να αποδιαμορφώσει το φίλτρο χρώματος ώστε να σε συνθήκες καλού φωτισμού να τραβά πλήρους ανάλυσης φωτογραφίες 64MP.

Κλείνουμε αυτό το Week in Review με το μεγαλύτερο νέο της εβδομάδας, κυρίως γιατί μας άφησε άφωνους. Η αντικατάσταση της μπαταρία του LG G8 ThinQ είναι σχεδόν αδύνατη, διότι η εταιρεία αποφάσισε να την κολλήσει στη θέση της με μόνιμη κόλλα. Ο JerryRigEveyrthing χρησιμοποίησε ειδικό διαλύτη για να μπορέσει να την αφαιρέσει με τη βία από τη συσκευή.

Google Play Awards 2019: Αυτές είναι οι εφαρμογές που βραβεύτηκαν

Google Pixel 3a και 3a XL: Ανακοινώθηκαν επίσημα με τη τιμή από 400 δολάρια

Google Pixel 3a και 3a XL: Επισκευάζονται εύκολα συγκριτικά με άλλα smartphones της αγοράς [βίντεο]

Google Nest Hub Max: Λειτουργεί ως κάμερα ασφαλείας και πίνακας ελέγχου έξυπνων συσκευών

Android 10 Q: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Οι ναυαρχίδες των Huawei και Honor θα λάβουν το Android Q αμέσως μετά τα Pixel

Android Q: Επιτρέπει την απενεργοποίηση των αισθητήρων

Το Android βρίσκεται εγκατεστημένο σε 2.5 δισ. smartphones

Το 10% των Android συσκευών τρέχουν την έκδοση 9 Pie 9 μήνες μετά την διάθεσή της

Τα Google Maps και Search θα λάβουν σύντομα λειτουργία ανώνυμης περιήγησης

Google Assistant: Αναβαθμίζεται και γίνεται πιο ευέλικτος, εξυπνότερος και πιο γρήγορος από ποτέ

Google Inline Updates: Νέο χαρακτηριστικό που μας αναγκάζει να ενημερώνουμε τις Android εφαρμογές

OnePlus 7 Pro: Νέες φωτογραφίες επιβεβαιώνουν το Nebula Blue και δείχνουν ένα ακόμη χρώμα

OnePlus 7 Pro: Η κύρια κάμερα θα είναι Sony IMX586, θα έχει Fluid AMOLED και στερεοφωνικά ηχεία

OnePlus 7 Pro: Διέρρευσε η τιμή της έκδοσης με 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο

OnePlus 7 και OnePlus 7 Pro: Ο CEO επιβεβαίωσε ότι θα έχουν UFS 3.0 και θα υποστηρίζουν HDR10+

OnePlus 7 Pro: Θα εχει 200% ισχυρότερη δόνηση

OnePlus 7: Επίσημο teaser επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν λάβει πιστοποίηση IP [βίντεο]

OnePlus: Θα παρουσιάσει στις 14 Μαΐου τα Bullets Wireless 2 και 30W Warp Charge φορτιστή αυτοκινήτου;

iPhone XI: Νέα renders δείχνουν την premium κατασκευή και πως οι κάμερες καταστρέφουν το design

iPhone 2019: Ενισχύονται οι φήμες για ύπαρξη τετράγωνου πλαισίου στην κάμερα

iPhone XR 2019: Renders δείχνουν διπλή κάμερα στο πίσω μέρος

Samsung Galaxy Note 10: Θα έχει UFS 3.0 χώρο αποθήκευσης και LPDDR4X μνήμη RAM

Sony Xperia 1: Οι φακοί κατασκευάστηκαν από την Zeiss σύμφωνα με leak

HTC: Εμφανίστηκε στο Geekbench άγνωστο mid-range με 6GB RAM και τον MediaTek Helio P35

Redmi X: Πόσο πιθανό είναι το τελικό όνομα του high-end smartphone να είναι K20 Pro;

Redmi: Το νέο flagship θα έχει ultrawide κάμερα, 3.5mm jack και NFC

Asus ZenFone 6: Διέρρευσε η τιμή του λίγες μέρες πριν την αποκάλυψη του

Asus ZenFone 6: Εμφανίζεται σε βίντεο με dual-slider σχεδιασμό

Asus ZenFone 6: Επίσημο leak επιβεβαιώνει τον Snapdragon 855, θύρα ακουστικών και διπλή SIM

Πατέντα της Huawei παρουσιάζει ένα διαφορετικό notch

Apple: Κατέθεσε πατέντα για fingerprint που καταγράφει τρισδιάστατα δακτυλικά αποτυπώματα

Google: Ετοιμάζει foldable smartphone αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να το κυκλοφορήσει σύντομα

Samsung: Ετοιμάζει το πρώτο perfect full screen smartphone, χωρίς notch και περιττές τρύπες;

Samsung: Ακόμη ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για foldable συσκευή, αυτή τη φορά μετατρέπεται σε κουτί

Samsung ISOCELL Bright GW1: Έρχονται smartphones με κάμερα 64MP

LG G8 ThinQ: Teardown δείχνει ότι η αντικατάσταση της μπαταρία είναι σχεδόν αδύνατη [βίντεο]

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος