Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Συνεχίζεται στις 10:00 στην Ολομέλεια της Βουλής με ομιλίες υπουργών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και βουλευτών η συζήτηση επί της πρότασης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Στη χθεσινή συζήτηση -που θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία- σημειώθηκε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ήρθα να αντιπαρατεθώ με το σχέδιο καταστροφής του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ίδιο με του ΔΝΤ και του Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Το κλίμα δεν γυρίζει με παροχές της τελευταίας στιγμής» αντέτεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε ότι Τσίπρας και Πολάκης ταυτίζονται, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του σε κότερο, λέγοντας ότι έχασε το ηθικό πλεονέκτημα.

Απαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για βαθύ στρατηγικό και πολιτικό αδιέξοδο και ότι «παριστάνει τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής», ενώ είπε ότι ανήκει σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη.

Αναφορικά με την παρουσία του στο κότερο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει συνεργατική σχέση με την κυρία Παναγοπούλου επί 3 χρόνια και αυτό ήταν σε όλους γνωστό.

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε βαρύτατες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «βάζατε τα άθλια έντυπα σας να χτυπάνε αμείλικτα τη σύζυγό μου γιατί δεν τολμούσατε να τα βάλετε απ’ ευθείας με μένα».

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια» -σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης- «ας αναζητήσουμε λίγο τους τρόπους με τους οποίους η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία που είχε, πότε την απέκτησε, με ποιους έκανε δουλειές στην χούντα», ενώ μίλησε για διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που δέχεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για εικόνα στη Βουλή που θυμίζει πεζοδρόμιο κατηγόρησε τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις της συντήρησης και υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτήν την κατάντια, η οποία είναι βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Τριήμερη μετωπική σύγκρουση στη Βουλή-Ομιλίες των πολιτικών αρχηγών (video)

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης
image}

Αφήστε μια απάντηση