Google Assistant: Αναβαθμίζεται και γίνεται πιο ευέλικτος, εξυπνότερος και πιο γρήγορος από ποτέ

Techblog.gr

Η Google στο Developers Keynote που πραγματοποίησε στα πλαίσια του Google I/O 2019 παρουσίασε την επόμενη έκδοση του Google Assistant, η οποία έχει τη δυνατότητα να κάνει τη χρήση του τηλεφώνου μέσω φωνής ιδιαίτερα πιο χρηστική και αποτελεσματική.

Σε μία επίδειξη που έκανε στη σκηνή, η Google έδειξε πως η επόμενη γενιά του Google Assistant θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για βασικές αναζητήσεις ή τη ρύθμιση ξυπνητηριών, αλλά και για τον πλήρη χειρισμό της συσκευής, τη σύνταξη και αποστολή μηνυμάτων, την επισύναψη αρχείων, και άλλα.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η νέα έκδοση του Google Assistant θα επεξεργάζεται αιτήματα 10 φορές πιο γρήγορα από την τωρινή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google έχει περιορίσει τα μοντέλα AI που χρησιμοποιούνται για την ακρόαση και την ερμηνεία της ομιλίας. Οπότε, ο όγκος των δεδομένων που επεξεργάζεται ο ψηφιακός βοηθός είναι αρκετά μικρότερος και πλέον μπορεί να τα βρίσκει απευθείας στη συσκευή διότι δεν αποστέλλονται σε απομακρυσμένους διακομιστές για επεξεργασία.

Ωστόσο, η επόμενη γενιά του Google Assistant δεν είναι ακόμη έτοιμη για χρήση. Η Google ανέφερε ότι ο ανανεωμένος ψηφιακός βοηθός της θα κυκλοφορήσει μαζί με τα Google Pixel 4 αργότερα το 2019, και σταδιακά θα διατεθεί στο ευρύ κοινό.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος