Τι κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ο Αραβαντινός

Τι κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ο Αραβαντινός

Ως έναν εκδικητικό κι επικίνδυνο άνθρωπο, ικανό για τα πάντα χαρακτήρισε ο Αντώνης Αραβαντινός τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών. Ο πρώην αρχιφύλακας του Κορυδαλλού κατέθεσε ότι ο Αριστείδης Φλώρος του είχε αποκαλύψει ότι εκβιαζόταν από τους τρεις Αλβανούς κατηγορούμενους. Ανέφερε μάλιστα, ότι και ο ίδιος εκβιάστηκε από τον 34χρονο βαρυποινίτη.

-Κ.Λ.: Λέει ψέματα ο κος Αραβαντινός κα Πρόεδρε…
– Α. Αραβαντινός: Εσύ δεν μου απειλούσες τα παιδιά; Μου έλεγες πού πάνε φροντιστήριο;

Ο Αντώνης Αραβαντινός μετέφερε στο δικαστήριο την τελευταία του συνομιλία με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο τις φυλακές Κορυδαλλού, λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί.

«Μου είπε καλά κάνεις και προστατεύεις τον Φλώρο, αν και δεν είναι εδώ ο μεγάλος κίνδυνος γι΄αυτόν. Μου είπε ο Άρης δυστυχώς κινδυνεύει από συναδέλφους μου. Μου είπε συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν από το Φλώρο 2-3 εκατομμύρια ευρώ».

«Ορκίστηκα στη μνήμη του Μιχάλη να πω όλη την αλήθεια, όπως ακριβώς μου την είπε ο Μιχάλης και αυτό έκανα».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος νωρίτερα είχε αντικρούσει τους ισχυρισμούς περί εκβιασμού του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου με 2 εκατ. ευρώ. Ανέφερε ότι ζήτησε αμοιβή 200.000 ευρώ στο πλαίσιο συνολικής διευθέτησης της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, τον οποίο και εκπροσωπούσε εκείνο το διάστημα.

«Το αρνούμαι κάθετα. Θα έπρεπε να είμαι παρανοϊκός ή ηλίθιος στις 31/8/2017 να ζητούσα 2 εκατομμύρια ευρώ και στις 3/9 να ζητούσα 200.000 ευρώ. Το δήλωσε σε email και ο εντολέας μου.»

Ο κ. Λυκουρέζος κατηγορείται για συμμετοχή στη μαφία των φυλακών, έχει ήδη απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.

Πηγή:ΕΡΤ/ Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση