Στα ύψη οι τόνοι για ενδεχόμενη τηλεμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη (video)

Στα ύψη οι τόνοι για ενδεχόμενη τηλεμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη (video)

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη μάχη στη Βουλή και την αναμενόμενη ολομέτωπη αντιπαράθεση Τσίπρα Μητσοτάκη, το θέμα της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, εξακολουθεί να φορτίζει το πολιτικό κλίμα. Αφορμή η στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος απορρίπτει σε όλους τους τόνους μια τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τα Χανιά σε ανοικτή συγκέντρωση έριξε για άλλη μια φορά το γάντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα πρόγραμμα τόσο κοινωνικά αποκρουστικό όσο και αυτό του ΔΝΤ. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθεί αυτό το πρόγραμμα να το κρατήσει σχετικά μακριά από τα φώτα της προβολής. Για αυτό και αποφεύγει σα το διάολο το λιβάνι μια εφ όλης της ύλης τηλεοπτική αναμέτρηση. Και κάθε φορά που βγαίνει τηλεόραση γυρνάει κανάλι ο κόσμος… του είπα τη λύση να βγει μαζί μου… Δεν τον πειράζει που χρεώνεται την ηττοπάθεια και τη φυγομαχία. Αρκεί που θα γλιτώσει τη συντριβή».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε και πάλι τις κάλπες και εμφανίστηκε ανοικτός σε της τηλεμαχίας, αλλά στις εθνικές εκλογές, επισημαίνοντας πως: «την απάντηση θα την πάρει από τους πολίτες και με αυτούς θα κάνει και το debate που ζητά, και στις εθνικές εκλογές ευχαρίστως να μιλήσω και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με αρχηγό δεύτερου κόμματος που θα είναι μετά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και να μιλήσουμε με συγκεκριμένους κύκλους, για ασφαλείας, για εθνικά θέματα, συνιστώ στον κ. Τσίπρα λιγότερο εκνευρισμό και περισσότερη υπομονή, να σταματήσει το παραμύθι του τηλετζόγου που θέλει κάθε ανεύθυνος που δεν έχει τίποτε να χάσει, μπορεί να προκηρύξει εκλογές, και να χαρεί τηλεοπτικές στιγμές».

Τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσαν την σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να είναι «άχρηστος σε όλα τα άλλα», όπως θα έλεγε και η Φωτεινή Πιπιλή, αλλά ξέρει άριστα να κρύβεται από τον Αλέξη Τσίπρα, στην ασφάλεια των κομματικών του οργάνων, φοβούμενος την πολιτική αντιπαράθεση προγραμμάτων και θέσεων. Δυστυχώς για τον ίδιο, τη Δευτέρα ξεκινά η εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στη Βουλή, που ο πρωθυπουργός προκάλεσε. Εκεί, ο αρχηγός της Ν.Δ. θα πρέπει να πει και κάτι ουσιαστικό για να μην γελοιοποιηθεί».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η σύγκρουση Τσίπρα Μητσοτάκη τη Βουλή. Το απόγευμα Της Δευτέρας η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολλάκη, η οποία θα μετατραπεί αμέσως, όπως έχει ήδη τονίσει ο πρωθυπουργός σε πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ: Kώστας Κωνσταντόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση