ΠΟΕΔΗΝ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Σύρου

ΠΟΕΔΗΝ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Σύρου

Για «τραγική κατάσταση» κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενη στην υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και επισημαίνει πως «κανόνας είναι η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου να καλύπτεται με νοσηλευτικό προσωπικό που καλείται από το σπίτι του, αν και βρίσκεται σε ρεπό. Η εργασιακή εξουθένωση ενέχει κινδύνους για τους Ασθενείς. Τα Νοσοκομεία των Κυκλάδων δεν διαθέτουν ούτε μια κλίνη ΜΕΘ».

Από την πλευρά του ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου, τονίζει πως «Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες ανάπτυξης του Νοσοκομείου (Πτητική Βάση ΕΚΑΒ, Εγκατάσταση νέου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έναρξη παιδιατρικής κλινικής και προετοιμασία για έναρξη ΜΑΦ, νέοι Ιατροί).
Τα παραπάνω όμως «τα ακυρώνει» σε μεγάλο βαθμό η σοβαρή υποστελέχωση από μόνιμο προσωπικό στην Νοσηλευτική, Τεχνική και Διοικητική υπηρεσία».

Ο σύλλογος περιγράφει αναλυτικά (διαβάστε το πλήρες κείμενο) την κατάσταση και ζητάει «την κατάρτιση σύγχρονου οργανογράμματος που να αντιστοιχεί (τόσο σε ειδικότητες όσο και σε αριθμό) στις αυξανόμενες πραγματικές ανάγκες και την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό».

Επίσης δηλώνει τη συμμετοχή του στην 24ωρη Πανυγειονομική – Πανελλαδική Απεργία στις 16/5/2019.

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση