Νέες αερομαχίες στο Αιγαίο

Νέες αερομαχίες στο Αιγαίο

Πήρε φωτιά ο ουρανός στο Αιγαίο καθώς μετά από αρκετό καιρό καταγράφονται 9 αερομαχίες, με τη νευρικότητα της Άγκυρας να χτυπά κόκκινο.

Η πιο σοβαρή πρόκληση είναι η υπερπτήση στη Ρω, όταν τουρκικό F-16 πέρασε σε ύψος 5.400 ποδών, καταδιωκόμενο από αντίστοιχο Ελληνικό αεροσκάφος της 336 Μοίρας.

Από τις 9 συνολικά αερομαχίες που έγιναν, οι τρεις καταγράφονται στην περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης. Μάλιστα οι Τούρκοι στην ίδια περιοχή θέλησαν να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο και με πτήση Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους.

24 συνολικά τα αεροσκάφη που παραβίασαν το FIR Αθηνών, με 8 αεροσκάφη να πετούν στο Εθνικό Εναέριο Χώρο οπλισμένα και να έρχονται σε αερομαχίες με τα Ελληνικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν για την αναχαίτισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλές περιπτώσεις οι Τούρκοι πιλότοι έδειχναν νευρικοί και απρόσεκτοι κάνοντας πολύ επικίνδυνους ελιγμούς ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που τουρκικά αεροσκάφη πέρασαν σε πολύ κοντινή απόσταση από τα Ελληνικά F-16, με τους ιπταμένους της χώρας μας να είναι ιδιαίτερα ψύχραιμοι απέναντι σε όλες τις προκλήσεις.

Πάντως από το βράδυ της Μ. Πέμπτης μέχρι και σήμερα καταγράφονται πάνω από 59 παραβιάσεις.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση