Τα αναστάσιμα πολιτικά -πολιτειακά μηνύματα

«Καλό Πάσχα» με σύμμαχο τον καιρό

Την επικράτηση της ζωής επί του θανάτου και της χαράς έναντι της θλίψης, που φέρνει η Ανάσταση του Θεανθρώπου, διαμηνύει στα πασχαλινά της μηνύματα η εκκλησιαστική ηγεσία, ενώ με αναφορές στην επικαιρότητα είναι τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

«Το φως της Ανάστασης να φωτίσει τον ελληνικό λαό, αλλά και τους ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι με την ετυμηγορία τους να υπερασπισθούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έναντι των μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Εύχομαι το άφατο Θαύμα και το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου να φωτίζει τον Λαό μας και το Έθνος μας στην πορεία μας για την εκπλήρωση της Ιστορικής μας Αποστολής.Εύχομαι, επίσης, το άφατο Θαύμα και το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου να φωτίζει τους Πολίτες της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, ώστε με την ετυμηγορία τους να υπερασπισθούν το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα έναντι των μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού που το επιβουλεύονται, έχοντας πάντα κατά νου ότι αυτά επιβουλεύονται, κατ’ ουσίαν και κατ’ αποτέλεσμα, τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παραμένουν επίκαιρα και μας οδηγούν όλους τα λόγια του Ιησού, όπως τα καταγράφει ο Ματθαίος: Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την Δικαιοσύνη, ότι αυτοί χορτασθήσονται, διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το φως της Ανάστασης μας γεμίζει αισιοδοξία, μας δείχνει το δρόμο που οδηγεί σε μία φωτεινή, μία καλύτερη Ελλάδα, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να τελειώσει ο Γολγοθάς, το φως της αλλαγής να λάμψει, επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Να μην ζήσουμε άλλη μία χαμένη άνοιξη, ευχήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Το Άγιο Φως της Ανάστασης να φέρει ευλογία στα νέα μας βήματα, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Το Πάσχα είναι ευκαιρία για περισυλλογή και περίσκεψη, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ανάσταση στον Μητροπολιτικό ναό Αθηνών

Την ευχή για «ένα πραγματικό Πάσχα, εσωτερική Ανάσταση πρώτα από όλα, που είναι για τον καθέναν άνθρωπο χωριστά και συγχρόνως για όλους τους ανθρώπους», εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπρόσθετα, επισημαίνει: «Να είναι Πάσχα, δηλαδή να είναι ένα πέρασμα -εβραϊκή λέξη το Πάσχα-, καθότι πέρασαν από την Αίγυπτο στην πατρίδα τους, έφυγαν από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από τον θάνατο στη ζωή. Είναι αυτά που θέλουμε όλη μας τη ζωή μας να έχουμε».

Και επανέρχεται στην επιθυμία και την ελπίδα του: «Να έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο πέρασμα στα καθημερινά μας προβλήματα, ένα τέτοιο Πάσχα να κάνουμε φέτος».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ

Σχετική είδηση: Το Άγιο Φως στην Αθήνα – Η Ορθοδοξία γιορτάζει την Ανάσταση (video)

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση