Ηλιόλουστο Πάσχα- Πληγές άφησε το χαλάζι στη Θεσσαλία

Ηλιόλουστο Πάσχα- Πληγές άφησε το χαλάζι στη Θεσσαλία

Μικρή πτώση (1 έως 3 βαθμούς κατά μέσο όρο) θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (28 – 29/04), ενώ χθες ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 30°C στη Θεσσαλία και σκαρφάλωσε  στους 32°C στη Στερεά Ελλάδα. Ωστόσο, χαλαζοπτώσεις έπληξαν τη Μακεδονία και τη Βόρεια Θεσσαλία.

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές του νομού Λάρισας σε Αγιά, Συκούριο, Γόννους και στα ορεινά της Ελασσόνας, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Αγιάς και Τεμπών, Αντώνης Γκουντάρας και Κώστας Κολλάτος, σημείωσαν ότι η χαλαζόπτωση ήταν σφοδρή, ενώ τόνισαν πως θα υπάρξει άμεσα αναγγελία ζημιάς προς τον ΕΛΓΑ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της εκτίμησης της καταστροφής στις καλλιέργειες.

Για το υπόλοιπο της Κυριακής αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα (28 – 29/04) αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις. Παρ’ ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι συγκεντρώσεις σκόνης θα μειωθούν σημαντικά, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα παραμείνουν αυξημένες. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

6.000 κεραυνοί στα βόρεια, 32°C στα νότια

Στα δύο ήταν χωρισμένη η χώρα μας το Μ. Σάββατο 27/04, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 32°C στη Στερεά Ελλάδα την ίδια ώρα που καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις έπληξαν τη Μακεδονία και τη Βόρεια Θεσσαλία. Περισσότερους από 6.000 κεραυνούς καταγράφει ο ανιχνευτής ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι τις 19:30 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση