Huawei Mate X και Samsung Galaxy Fold: Ποιο foldable smartphone είναι καλύτερο;

Techblog.gr

Επίσημοι ανώτεροι υπάλληλοι της Huawei ανέφεραν ότι το Huawei Mate X θα είναι πιο αξιόπιστο από το Samsung Galaxy Fold. Αυτή η δήλωση έγινε γνωστή όταν μάθαμε πως η Huawei ξεκίνησε την δοκιμαστική παραγωγή της συσκευής.

Στις 20 Απριλίου ξεκίνησε μία μικρής κλίμακας παραγωγή του Huawei Mate X ώστε να είναι έτοιμο προς πώληση τον Ιούνιο στην Κίνα. Έχοντας δει όλες τις ειδήσεις που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες μέρες για το Samsung Galaxy Fold φαίνεται πως η Huawei αυξάνει τα πρότυπα δοκιμών για να αποφύγει παρόμοια προβλήματα.

Η πρώτη παρτίδα του Huawei Mate X θα είναι έτοιμη πριν τον Ιούνιο και θα είναι περίπου 80.000 μονάδες, όλες για την αγορά της Κίνας. Λόγω του περιορισμένου αποθέματος της πτυσσόμενης οθόνης της BOE, η Huawei ενδέχεται να κυκλοφορήσει μόλις 300.000 συσκευές. Όσον αφορά την ποσότητα των συσκευών, η Samsung έχει ένα σαφές πλεονέκτημα αφού θα έχει έτοιμες συνολικά 700.000 συσκευές την ημέρα της επίσημης διάθεσης του Samsung Galaxy Fold και θα μπορέσει να κατασκευάσει τουλάχιστον ακόμη 300.000.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι νούμερα που έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες, αλλά προσεγγιστικά στατιστικά από αναλυτές. Βέβαια, με τις τιμές που έχουν και οι δύο συσκευές, δεν μπορούμε να γνωρίζουν αν όντως είναι απαραίτητα τέτοια αποθέματα.

Η Samsung χρησιμοποιεί ένα εσωτερικό δίπλωμα, έναν σχεδιασμό που έχει το προφανές πλεονέκτημα ότι η οθόνη προστατεύεται όταν η συσκευή είναι κλειστή. Αν και για κάποιους ο συγκεκριμένος σχεδιασμός δημιουργεί αρκετά προβλήματα διότι προκαλεί αυξημένη πίεση κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο του Samsung Galaxy Fold.

Από την άλλη, η Huawei χρησιμοποιεί το Falcon Wing Design, όπου η οθόνη διπλώνει εξωτερικά. Ο σχεδιασμός αυτός είναι πιο επιρρεπείς στις γρατζουνιές, αλλά με γνώμονα ότι το Huawei Mate X δεν κυκλοφορεί και τόσο πολύ στο διαδίκτυο, θα πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες μέχρι να μάθουμε αν η εταιρεία έχει φροντίσει για την σωστή λειτουργία και προστασία της συσκευής.

Εσείς ποιος foldable smartphone πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο, και γιατί;

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος