Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για την άρση ασυλίας των Λοβέρδου, Σαλμά, Φωκά

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για την άρση ασυλίας των Λοβέρδου, Σαλμά, Φωκά

Στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε η συζήτηση για τη λήψη απόφασης που αφορά την άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis, Μάριου Σαλμά για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις και Αριστείδη Φωκά για συκοφαντική δυσφήμιση. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής  εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών.

Ο πρώην υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς χαρακτήρισε την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων » Δήθεν σκάνδαλο  που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη»  με σκοπό να «κλείσουμε και κανένα στη φυλακή». Ο κ. Σαλμάς κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί» .

Ο κ. Σαλμάς μετέδωσε στην Ολομέλεια ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε,

(EUROKINISSI)

προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι «η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση».

Τόνισε ότι  οι εισαγγελείς στηριζόμενοι σε αυτή την παράνομη έκθεση ζητούν την άρση της ασυλίας του και υποστήριξε πως δεν υπάρχει υπόθεση και ούτε ζημιά για το δημόσιο. ο Σαλμάς υπογράμμισε ότι  έχει και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα  θα παρουσιάσει στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης .

Ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ακόμη στην εξοικονόμηση δαπανών που επιτεύχθηκε επί της υπουργικής του θητείας και τον πόλεμο που δέχθηκε όταν θέσπισε τον κλειστό προϋπολογισμό.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:

Στην Ολομέλεια οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για Λοβέρδο και Σαλμά

 

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης

Αφήστε μια απάντηση