Αντιδράσεις για το σποτ της ΝΔ από τη συνάντηση Μητσοτάκη- καλλιτεχνών (video)

Αντιδράσεις για το σποτ της ΝΔ από τη συνάντηση Μητσοτάκη- καλλιτεχνών (video)

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με καλλιτέχνες και θέμα συζήτησης για τα πνευματικά δικαιώματα,  στον απόηχο των αντιδράσεων για κακή διαχείριση  από την ΑΕΠΙ, αλλά και περαιτέρω ζητήματα του ελληνικού τραγουδιού.  Ωστόσο το σποτ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη συνάντησή αυτή προκάλεσε επικρίσεις από τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες, που καταγγέλλουν πως η συνάντησή τους χρησιμοποιήθηκε για προεκλογικούς σκοπούς.

Στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας παραβρέθηκαν -μεταξύ άλλων- οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Φοίβος Δεληβοριάς.

Χθες, μία μέρα μετά δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter βίντεο με αποσπάσματα από τη συνάντηση και εμβόλιμα πλάνα με δηλώσεις του ιδίου, για τα όσα ζητήθηκαν και για τους κοινούς στόχους που έχουν στα ζητήματα του ελληνικού τραγουδιού η Νέα Δημοκρατία και τα σωματεία Ελλήνων δημιουργών.

Οι δημιουργοί καταγγέλλουν ότι στο βίντεο, όμως, ακούστηκαν «αναλήθειες και υπήρξε ξεκάθαρη πολιτική εκμετάλλευση της συνάντησης προς όφελος της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας.»

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του σωματείου, που πραγματοποίησε συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων, και όχι μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έπειτα, στο σποτ ακούγεται τουλάχιστον τρεις φορές η λέξη κυβέρνηση και γίνεται έμμεση επίθεση στη στάση της παρούσας κυβέρνησης, κάτι που περισσεύει όταν πρόκειται για την αγωνία των καλλιτεχνών.

‘Οπως ανακοίνωσε το σωματείο ‘Ασμα 450+ :

«Διαχωρίζουμε εντελώς, τη θέση μας, οι δημιουργοί που εμφανιζόμαστε στο βίντεο αυτό […] από την ανάγνωση της συζήτησης από τον κύριο Μητσοτάκη και ζητάμε επιτέλους –με όλη την αγωνία στην οποία έχουμε περιέλθει- να μην γίνεται αυτή προεκλογικό παιχνίδι, και εμείς συνεχώς μπαλάκι ανάμεσα σε διάφορα συμφέροντα.»

Ο τραγουδοποιός και πρόεδρος του νέου κοινού σωματείου των δημιουργών, Φοίβος Δεληβοριάς, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση και προσωπικά με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, όπου κάνει σαφές πως ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας και ουδέποτε συμφώνησε στη χρήση της εικόνας του για προεκλογικούς σκοπούς.

Για «όσκαρ υποκρισίας το όψιμο ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους δημιουργούς και τα πνευματικά δικαιώματα,» γράφει ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής, τονίζοντας:

«Στη δημοκρατία η πολιτική βούληση δεν εκφράζεται με πόζες και τσιτάτα, ούτε κάνοντας εξαγγελίες με τα έργα των άλλων. Στη δημοκρατία η πολιτική βούληση εκφράζεται στη Βουλή, εκεί που όλοι κρίνονται για τις πραγματικές τους θέσεις, αλλά και για την ανυπαρξία τους.»

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση