Οι πέντε καλύτερες νέες Android εφαρμογές της εβδομάδας [#15]

Techblog.gr

Μία ακόμη εβδομάδα με αρκετές νέες κυκλοφορίες έφτασε στο τέλος της. Αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον αρκετών μονοπώλησε το “Holey Light (S10 LED Notifications)”, μία unreleased εφαρμογή που προσθέτει notification light στο punch hole των Samsung Galaxy S10. Έπειτα, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το “AirPopup (1st Gen Only)”, που επιτρέπει τη χρήση των AirPods πρώτης γενιάς σε Android συσκευές.

Από πλευράς παιχνιδιών, έχουμε το καταπληκτικό “SHINE – Journey Of Light”, μία χαλαρή περιπέτεια επίλυσης γρίφων. Επίσης, έχουμε το “AFK Arena”, ένα RPG παιχνίδι στο οποίο συλλέγουμε θρυλικές κάρτες ηρώων που πολεμούν για εμάς. Κλείνουμε με το “House Paint”, ένα ακόμη καταπληκτικό παιχνίδι επίλυσης γρίφων, το οποίο δεν σταματήσαμε να παίζουμε πριν ολοκληρώσουμε και το τελευταίο level. Ευτυχώς ο δημιουργός προσθέτει συχνά νέα επίπεδα.

Holey Light (S10 LED Notifications)

Την προηγούμενη εβδομάδα, μία από τις καλύτερες νέες εφαρμογές ήταν το Energy Ring, το οποίο βάζει ένα δείκτη μπαταρίας γύρω από το punch hole του Galaxy κινητού μας. Αυτή την εβδομάδα, τράβηξε την προσοχή μας το Holey Light , που προσθέτει ένα notification light στην ίδια περιοχή.

Προς στιγμήν πρόκειται για μία unreleased έκδοση την οποία ο αναπτύσει πυρετωδώς ο δημιουργός της, Chainfire. Παρ’ όλα αυτά, το Holey Light λειτουργεί αρκετά καλά και έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει τον δείκτη ακόμη και όταν η οθόνη είναι σβηστή ή το smartphone φορτίζει. Επίσης, υποστηρίζει τη λειτουργία “Always on Display” οπότε μπορούμε να βλέπουμε τις ειδοποιήσεις μας ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούμε τη συσκευή.

AirPopup (1st Gen Only)

Το AirPopup επιτρέπει τη χρήση των AirPods σε Android συσκευές. Η εφαρμογή λειτουργεί μόνο με τα AirPods πρώτης γενιάς, αλλά ενεργοποιεί χαρακτηριστικά τα οποία δεν υποστηρίζουν τα AirPod στο Android. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η μπαταρία, οι ειδοποιήσεις και η κατάσταση σύνδεσης.

Επιπλέον, το AirPopup δείχνει το επίπεδο της μπαταρίας του κάθε AirPod χωριστά και υποστηρίζει gesture τα οποία μας επιτρέπουν να ελέγξουμε τα ασύρματα ακουστικά. Προς το παρόν οι κριτικές που έχει συγκεντρώσει είναι θετικές και πρόκειται για μια έξυπνη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα AirPods με το Android.

House Paint

Το House Paint είναι ένα puzzle παιχνίδι για όσους θέλουν να σκοτώσουν την ώρα τους. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι απλός, πρέπει να βάψουμε το σπίτι κάνοντας swipe τη βούρτσα μας δεξιά και αριστερά.

Όσο ανεβαίνουμε επίπεδα τόσα περισσότερα εμπόδια θα συναντάμε. Τα εμπόδια μπορεί να παράθυρα, φυτά, εξαερισμούς και πολλά άλλα. Το παιχνίδι είναι αρκετά απλό και δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αφού δεν ξεμένουμε ποτέ από μπογιά, δεν υπάρχει περιορισμός στις κινήσεις, ούτε κάποιο χρονόμετρο.

SHINE – Journey Of Light

Το SHINE – Journey Of Light είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο συνδυάζει αρκετά καλά στοιχεία εξερεύνησης, περιπέτειας και επίλυσης γρίφων. Το παιχνίδι έχει χαλαρό ρυθμό, ευχάριστα γραφικά και επικεντρώνεται περισσότερο στη χαλάρωση από ότι στην έντονη δράση.

Συνολικά έχει 40 επίπεδα, με καλά soundtrack, εύκολα controls και μηχανισμούς. Μερικοί χρήστες παραπονιούνται για τον χειρισμό του παιχνιδιού, κάτι που συνηθίζεται γρήγορα.

AFK Arena

Το AFK Arena βγήκε από soft launch και τώρα είναι διαθέσιμο σχεδόν παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα RPG παιχνίδι με στοιχεία gacha και idle, στο οποίο συλλέγουμε διάφορες θρυλικές κάρτες ηρώων που πολεμούν για εμάς.

Εν το μεταξύ δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα πέρα από το να τους βλέπουμε να παλεύουν. Επιπλέον, το AFK Arena έχει online PvP, storyline και αρκετά ακόμη χαρακτηριστικά. Το AFK Arena είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέρονται idle παιχνίδια στο Google Play Store.

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος