Πασχαλινό Πανηγύρι Αγάπης από το «Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη»

Πασχαλινό Πανηγύρι Αγάπης από το «Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Πασχαλινό Πανηγύρι Αγάπης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.μεΑ. «Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη» στο Μετρό του Συντάγματος.

Εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν τα μοναδικά χειροτεχνήματα, τα πασχαλιάτικα δώρα – λαμπάδες, κεραμικά, διακοσμητικά – αλλά και τα γευστικά γλυκίσματα και εδέσματα που έφτιαξαν με πολλή αγάπη και ακόμα περισσότερο μεράκι τα παιδιά του «Εργαστηρίου». Στο πλαίσιο της δράσης διατέθηκε επίσης και μια μεγάλη συλλογή προϊόντων που προσέφεραν εταιρίες, καταστήματα και ιδιώτες που στηρίζουν το κέντρο.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για τις δεξιότητες των ατόμων με νοητική υστέρηση, καθώς και η εξασφάλιση πόρων για την υλοποίηση του προγράμματος ανέγερσης Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα διασφαλίσουν την αξιοπρεπή  διαβίωση σε νέους με νοητική υστέρηση, όταν θα έχουν στερηθεί τη φροντίδα των γονιών τους. Ήδη λειτουργούν τέσσερις κατοικίες υποστηριζόμενης διαβίωσης στις οποίες διαμένουν 36 νέοι και νέες με νοητική υστέρηση και μια πέμπτη κατοικία βρίσκεται υπό κατασκευή.

Το «Εργαστήρι» διοικείται αποκλειστικά από γονείς και παρέχει υπηρεσίες προστατευμένης απασχόλησης, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας σε 100 νέες και νέους με νοητική υστέρηση, αναπτύσσοντας ποικίλες δράσεις.

Γραφείο Τύπου ΕΡΤ