Το ΚΚΕ στη μάχη των ευρωεκλογών (video)

Το ΚΚΕ στη μάχη των ευρωεκλογών  (video)

Με βασικό άξονα τις λαϊκές διεκδικήσεις και την προάσπιση του κόσμου της εργασίας, το ΚΚΕ ρίχνεται και φέτος στη μάχη των ευρωεκλογών. Ο λαός να απορρίψει τα κάλπικα διλήμματα που θέτουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, επισημαίνουν από τις Βρυξέλλες τα μέλη της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

«Να μην δώσει ο λαός μας το ελεύθερο σε όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ να τα κάνουν ακόμα χειρότερα (…) Εμείς δεν απευθυνόμαστε στον κόσμο τον εργατικό, της αγροτιάς, τα λαϊκά στρώματα με βάση το τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές. Μας ενδιαφέρει η θέση του μέσα στην κοινωνία, το γεγονός ότι είναι φτωχός, κυνηγιέται, δεν έχει δουλειά, είναι ανασφαλής, του παίρνουν το σπίτι στον πλειστηριασμό» τόνισε ο κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής ΚΚΕ.

Και στην τρέχουσα θητεία τους, τα μέλη της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ πραγματοποίησαν σειρά από παρεμβάσεις στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές για θέματα εργασιακών δικαιωμάτων, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, για το προσφυγικό, την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τη χώρα μας, καθώς και για ζητήματα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Οι ανάγκες του λαού πάνε περίπατο, όλα τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία, την υγεία, την αντισεισμική, αντιπλημμυρική θωράκιση θεωρούνται κόστος, περισσεύουν (…) Είναι αποκαλυπτική η δουλειά που έκανε όλο αυτό το διάστημα το ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο αποκαλύπτοντας ότι οι πληγέντες από το Μάτι και τη Μάνδρα δεν έχουν πάρει ούτε μισό ευρώ από το ταμείο αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στις φετινές ευρωεκλογές, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδα κατεβαίνει με 42 υποψηφίους από όλους τους χώρους: πολίτες από το εργατικό και το αγροτικό κίνημα, τον χώρο της επιστήμης, της νεολαίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση