Oppo: Κατοχύρωσε πατέντα smartphone με slide-up και side slide οθόνες

Techblog.gr

Ο κινέζος κατασκευαστής τηλεφώνων Oppo φαίνεται να είναι μία από τις πιο δραστήριες εταιρείες όσον αφορά τον πειραματισμό με νέα concept. Μετά την κυκλοφορία του Oppo Find X με pop-up camera και του επερχόμενου Oppo Reno με τον σχεδιασμό κάμερας “Shark Fin”, ο τεχνολογικός γίγαντας φαίνεται να εργάζεται σε μία ακόμη πολύ μοναδική συσκευή.

Αν και προς στιγμήν είναι απλώς ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Oppo δεν αποκλείεται να ετοιμάζεται να κατασκευάσει τη συγκεκριμένη συσκευή. Κυρίως διότι ούτε το Oppo Find X πιστεύαμε ότι θα μπει στην παραγωγή, αλλά η εταιρεία μας διέψευσε.

Πριν όμως πούμε περισσότερα για τη νέα πατέντα της Oppo, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για αργοπορημένο Πρωταπριλιάτικο αστείο.

Όπως βλέπουμε στις εικόνες, η Oppo κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα κινητό με pop-up οθόνη. Η οθόνη φαίνεται να μπορεί να γίνει slide προς τα πάνω και είναι τοποθετημένη ακριβώς πίσω από την κύρια οθόνη. Αν η Oppo κατασκευάσει όντως ένα τέτοιο smartphone, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός με αισθητές βελτιώσεις, θα προσέφερε μεγαλύτερη οθόνη, χωρίς τα “προβλήματα” των foldable smartphones.

Στο δεύτερο σχέδιο που συνόδευε την πατέντα, βλέπουμε ένα πιο συνηθισμένο design. Σε αυτή την περίπτωση η δεύτερη οθόνη εμφανίζεται από το πλάι της συσκευής, και φαίνεται να έχει το ίδιο μέγεθος με την οθόνη του πρώτου σχεδίου. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επιπλέον οθόνες προσφέρουν επιπλέον χώρο, για την εκτέλεση περισσότερων εργασιών.

Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν βγάζουν και ιδιαίτερο νόημα, ειδικά αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία. Ναι μεν έχουμε περισσότερη οθόνη, αλλά ταυτόχρονα πληρώνουμε το τίμημα των μεγαλύτερων bezels, τα οποία βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο κόβοντας την οθόνη στα δύο. Αν η Oppo καταφέρει να αφαιρέσει τελείως το πάνω ή το πλευρικό bezel, τότε οι πατέντες αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για μερικά ενδιαφέροντα νέα smartphones.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος