Σε νέο χαμηλό μηνός η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα μετά και τις πληροφορίες για νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο.

Ενδεικτική η αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου, που σήμερα, Πέμπτη, υποχώρησε σε νέο χαμηλό μηνός, με τον όγκο των συναλλαγών σε υψηλά επίπεδα για μια ακόμη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου (λήξης τον Μάρτιο του 2029) υποχώρησε στο 3,60% από 3,64% της προηγούμενης συνεδρίασης, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να περιορίζεται στις 361 μονάδες βάσης.

Στους βραχυπρόθεσμους τίτλους, η απόδοση του ομολόγου λήξης το 2022 παρέμεινε σταθερά κάτω από το όριο του 2%, στο 1,83%, ενώ η απόδοση του πενταετούς (λήξης το 2024) αποκλιμακώθηκε στο 2,43%. Τέλος, η απόδοση του επταετούς ομολόγου (λήξης το 2025) υποχώρησε στο 2,80%.

Στην ΗΔΑΤ, ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 45 εκατ. ευρώ, oι οποίες αφορούσαν κυρίως εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, ύψους 18 εκατ. ευρώ, προσέλκυσε το 10ετές ομόλογο.

Ο υψηλός όγκος συναλλαγών είναι ενδεικτικός ότι τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν στο ραντάρ των επενδυτών, που βρίσκονται σε αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων, καθώς σημαντικό ποσοστό, πάνω από 40%, των κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης έχουν αρνητικό επιτόκιο.

Αφήστε μια απάντηση