«Μετωπική» κυβέρνησης-ΝΔ για τα δάνεια των κομμάτων και την υπόθεση Πετσίτη (video)

«Μετωπική» κυβέρνησης-ΝΔ για τα δάνεια των κομμάτων και την υπόθεση Πετσίτη (video)

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Πετσίτη και τα δάνεια των κομμάτων. Η δήλωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη σχετικά με το πώς θα διαχειριστεί το κόμμα τα δημοσιονομικά της χώρας, αν γίνει κυβέρνηση, προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Καταβάλλουμε τις δόσεις μας κανονικότατα και νομίζω ότι πραγματικά είναι ένα δείγμα και το πώς θα διαχειριστούμε και τα δημοσιονομικά της χώρας, αν ο κόσμος μας εμπιστευτεί με τη ψήφο», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Έντονη ήταν η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνοντας ότι η κ. Ζαχαράκη, παραδέχθηκε πως η ΝΔ φιλοδοξεί να διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά όπως διαχειρίστηκε και τα 200 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνειά της, για τα οποία στελέχη της βρίσκονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη.

Η κ. Ζαχαράκη «επιβεβαίωσε δηλαδή, ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, είναι να ξαναπιάσουν την κουτάλα, να ρημάξουν ξανά τα δημόσια ταμεία και να επιστρέψουν τη χώρα στα ελλείμματα και τα μνημόνια. Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει», τόνισε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στο θέμα Πετσίτη επανήλθε η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου Γιάννη Μαστρογεωργίου, ρωτώντας και πάλι ποια ήταν η δουλειά του κ. Πετσίτη δίπλα στον κ. Παππά.

«Σήμερα αποκαλύπτεται ότι εκπροσωπούσε παράλληλα το γραφείο Αρτεμίου ήδη από το 2014. Και όλα αυτά ενώ ο κ. Κιτσάκος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ομολογήσει ότι έχει δει τον κ. Πετσίτη στο Μαξίμου και μετά το 2016», σημείωσε ο κ. Μαστρογεωργίου.

«Ξέρετε γιατί επαναφέρατε ένα θέμα ανύπαρκτο για την ελληνική κυβέρνηση στην ημερήσια διάταξη στην ατζέντα των πολιτικών σας τοποθετήσεων; Γιατί θέλετε να δημιουργήσετε έναν πολιτικό αντιπερισπασμό σε σχέση με μια πολιτική εξέλιξη της προηγούμενης εβδομάδας», σχολίασε από τη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κόντρα υπήρξε μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Γιάννη Τραγάκη σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για ακρόαση της επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες Άννας Ζαΐρη, με αφορμή τα δημοσιεύματα γύρω από την υπόθεση Πετσίτη-ΔΕΠΑ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση