Ελληνικό ηχόχρωμα στα κεντρικά της UNESCO

Ελληνικό ηχόχρωμα στα κεντρικά της UNESCO

Tο ρεσιτάλ «Innovating Tradition» για τσέλο και τετράχορδη κρητική λύρα του Γιώργου Καλούδη θα παρουσιαστεί στο κεντρικό auditorium της UNESCO στο Παρίσι την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

O Γιώργος Καλούδης προσάρμοσε την τεχνική του τσέλου πάνω στο αγαπημένο του όργανο, την κρητική λύρα, προσθέτοντας μια τέταρτη χορδή. Έτσι μπόρεσε να συμπεριλάβει την τετράχορδη κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές στις συνθέσεις, τις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες του.  Μετά από δώδεκα χρόνια έρευνας και μελέτης, το 2016 ηχογράφησε τις Σουίτες του J. S. Bach για σόλο τσέλο, στην κλασική τετράχορδη κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές

To ρεσιτάλ «Innovating Tradition» άνοιξε μετά από 17 αιώνες σιωπής το Αρχαίο Θέατρο Απτέρας στις 6 Αυγούστου 2017, ενώ παρουσιάστηκε στις 23 Ιουνίου 2018 στη Νεκρόπολη Ελεύθερνας, καθώς και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 21 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα – Ελεύθερνα – Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν».

www.ert.gr

Γραφείο Τύπου ΕΡΤ