Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος για τη δολοφονία του Ρομά (video)

Απολογήθηκε ο 35χρονος για τη δολοφονία Ρομά-«Φρούριο» το δικαστικό μέγαρο (video)

Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 35χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Ρομά στην Κόρινθο, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απολογήθηκε ο 35χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 52χρονου ρομά που εισέβαλε στο σπίτι του και επιχείρησε να κλέψει τις κότες του. Από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου. Το δικαστικό μέγαρο ήταν αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι συγγενείς του θύματος δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, ούτε οι συγκεντρωμένοι συγγενείς και συγχωριανοί του κατηγορούμενου, που βρέθηκαν εκεί έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Ο 35χρονος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις υπό άκρα μυστικότητα. Κανείς δεν τον είδε να περνά το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου.

Στις 10.00 επικράτησε μικροένταση έξω από τα δικαστήρια, όταν ομάδα Ρομά επιχείρησε να πλησιάσει στο σημείο και παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ανακοίνωση εξέδωσε για το περιστατικό η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Κατερίνα Γιάντσιου. «Η προσφυγή στην αυτοδικία, η επιδοκιμασία της αυτοδικίας, η διασπορά ρατσιστικών αντιλήψεων και η ρητορική μίσους όχι μόνο δεν λύνουν το σημαντικό πρόβλημα παραβατικότητας που υπάρχει σε καταυλισμούς αλλά αντιθέτως λειτουργούν ενάντια στις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικοδόμησης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση