Δηλώσεις Πολάκη για το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»-Ζητά παραίτηση Στουρνάρα (video)

Δηλώσεις Πολάκη για το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»-Ζητά παραίτηση Στουρνάρα (video)

Την παραίτηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας στην ΕΡΤ το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σε στέλεχος της ΤτΕ και στενό συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος φέρεται πως έχει λάβει δάνεια ύψους 800.000 ευρώ και δεν έχει αποπληρώσει ούτε ένα σεντ.

Ασκώντας σφοδρή κριτική προς τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «Γεννώνται ορισμένα ερωτήματα:Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να στέλνει αυτόν τον άνθρωπο να εκπροσωπεί την Τράπεζα της Ελλάδας στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων; Δεν ντρέπεται να τον έχει διευθυντή επιθεώρησης εποπτευόμενων εταιρειών; Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος εποπτεύει τις τράπεζες. Ελέγχει αν δανειοδοτούν με τους όρους που πρέπει. Δεν ντρέπεται να τον έχει ακόμη στη θέση του; Δεν ντρέπεται να μην με έχει ακόμη καλέσει, όπως έχω ζητήσει, να παραβρεθώ στο Συμβούλιο της Τράπεζας και να τους πάω εγώ τα στοιχεία για μία σειρά από πρόσωπα αφού δεν τα βρίσκουν; Εγώ τον πήρα τηλέφωνο και του είπα «ορθώς με έλεγξες, αλλά κάν’ το και για τους διπλανούς», κάν’ το για αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και μας έβαλαν στα μνημόνια. Εκεί δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα ο κύριος διοικητής» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Μετά από αυτή την αποκάλυψη της κακουργηματικής δίωξης ότι το δεξί χέρι του Γιάννη Στουρνάρα χρωστάει 800.000 είναι ακόμη στη θέση του ο κ. Πάσχας και, δεύτερον, έχει την ευθιξία ο κ. Στουρνάρας να παραιτηθεί;» πρόσθεσε.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «Το Πάσχα της διαπλοκής να το πάρουν χαμπάρι έχει τελειώσει».

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση