Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία της α’ κατοικίας

Αν και δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς -όπως διεφάνη από το EWG- για το νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Την πληροφορίας ότι επίκειται η κατάθεση του διάδοχου σχήματος του νόμου Κατσέλη στη Βουλή ακόμη και απόψε -ή το αργότερο αύριο το πρωί- επιβεβαίωσε στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει αυτήν την ώρα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

«Θα υπάρξουν εξελίξεις για την α΄κατοικία» είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αν και στο χθεσινό EWG δεν υπήρξε αποτέλεσμα για το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου, μια κίνηση στην οποία δεν προχώρησε την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να μην θεωρηθεί μονομερής κίνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς η κυβέρνηση θα υποχωρήσει στο σημείο των περιουσιακών κριτηρίων και οι θεσμοί στο σημείο της ένταξης των επιχειρηματικών δανείων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι διαβουλεύσεις για το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας θα συνεχιστούν έως το Eurogroup της 5ης Απριλίου. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν αποκλείεται το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή με τη μορφή που επιθυμεί η κυβέρνηση και στη συνέχεια να «παγώσει», δηλαδή να μην προωθηθεί προς ψήφιση, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες «διορθώσεις» βάσει αυτών που θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς.

Αφήστε μια απάντηση