Chrome 74: Στην beta έκδοση το dark mode για τα Windows

Techblog.gr

Chrome 74: Στην beta έκδοση το dark mode για τα Windows

Πολύ σύντομα, πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα η νέα αναβάθμιση για τον Chrome, που ακούει στο όνομα Chrome 74. Η νέα αναβάθμιση, αναμένεται να αυξήσει την ταχύτητα του browser, ενώ επιτέλους φέρνει και το dark mode.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, όταν ολοκληρώσετε την αναβάθμιση του Chrome, θα μπορείτε από τις ρυθμίσεις, να αλλάξετε την εμφάνιση του στην σκούρα έκδοση.

Επιπλέον υπάρχουν οι επιλογές “Remove animations” και “Reduce motion”, προκειμένου όταν επισκέπτεστε κάποια σελίδα να μην παίζουν αυτόματα video ή διαφημίσεις. Εκτός των άλλων, με την βοήθεια των συγκεκριμένων ρυθμίσεων, θα μπορείτε να περιορίσετε οπτικά εφέ, που σας προκαλούν ζαλάδα. Βέβαια η προϋπόθεση για να δουλέψουν σωστά οι δύο αυτές επιλογές, είναι η εκάστοτε ιστοσελίδα, να επιτρέπει την χρήση τους.

Ο επικεφαλής προγραμματισμού, Thomas Steiner, δήλωσε πως: ” Με τις δυναμικές διαφημίσεις, τα πολύπλοκα εφέ, τα βίντεο που παίζουν αυτόματα κλπ, το διαδίκτυο μερικές φορές γίνεται κουραστικό και ενοχλητικό. Σε αντίθεση με τον έξω κόσμο, είμαστε τυχεροί στο να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση του διαδικτύου με την συγκεκριμένη αναβάθμιση. Η ομάδα προγραμματιστών μας, κατάφερε να δημιουργήσει μια επιλογή για τους χρήστες μας προκειμένου η πλοήγηση τους στο διαδίκτυο, να είναι πιο ευχάριστη. Με την βοήθεια της, μπορεί ο χρήστης, να αποφύγει τα βίντεο που παίζουν αυτόματα, τα ενοχλητικά εφέ, και να είναι πιο ήπια η πλοήγηση του στο internet, καθώς τα χρώματα είναι πιο απαλά.”

Techblog.gr

Νεραντζούλα Θεοδωροπούλου