Sony Xperia XZ3: Ένα ακόμη smartphone με κάμερες κατώτερες του ανταγωνισμού

Techblog.gr

Η Sony προσφέρει κάμερες σε αρκετούς κατασκευαστές, και αποφεύγει να της χρησιμοποιήσει στις συσκευές της. Από ότι φαίνεται αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στη φωτογραφική απόδοση των συσκευών της.

Το Sony Xperia XZ3 απέτυχε να εντυπωσιάσει τους reviewers του DxOMark. Όχι μόνο δεν συγκέντρωσε υψηλό σκορ για να βρεθεί στα top της λίστας, αλλά ούτε κατάφερε να περάσει σε πόντους τον πρόγονο του Xperia XZ Premium, μια συσκευή που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2017. Στην πραγματικότητα, αυτό το smartphone, που κοστίζει 800€, με το ζόρι πέρασε σε πόντους το Xperia XA2 Ultra, το οποίο είναι από τα πιο οικονομικά μοντέλα της Sony, και κοστίζει 550€ λιγότερο.

Σύμφωνα με το DxOMark, το Sony Xperia XZ3 έχει εκπληκτική έκθεση, και είναι ικανό να παράγει εικόνες με καλό texture, και ευχάριστα χρώματα. Οι φωτογραφίες του Sony Xperia XZ3 έχουν αρκετές λεπτομέρειες μόνο αν η λήψη τους γίνει με καλό φωτισμό, διότι όταν “σβήνουν τα φώτα” οι φωτογραφίες χειροτερεύουν.

Η αυτόματη εστίαση γίνεται αρκετά πιο αργή στο σκοτάδι, και παίρνει σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μέχρι να ολοκληρωθεί. Σε χαμηλό φωτισμό, ο κορεσμός αυξάνεται αισθητά, οι λεπτομέρειες είναι αρκετά λιγότερες, και η ισορροπία λευκού γίνεται λιγότερο ακριβής.

Ωστόσο, δεν είναι όλα χάλια μόνο τη νύχτα, διότι το Sony Xperia XZ3 έχει και προβλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρες. Σε σχέση με άλλα flagship η δυναμική εμβέλεια είναι σχετικά μικρή, και στις γωνίες θα παρατηρήσουμε ένα softness και αυξημένο θόρυβο. Επιπλέον, η συσκευή δεν έχει built-in λειτουργία bokeh, και εξαιτίας όλων αυτών των αρνητικών το Sony Xperia XZ3 κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 76 πόντους.

Ας περάσουμε και στα θετικά, το Sony Xperia XZ3 πήρε ψηλότερη βαθμολογία στην ποιότητα βίντεο, με 85 συνολικούς πόντους. Η δυνατότητα electronic image stabilization κέρδισε στην συσκευή μερικούς πόντους, και η ποιότητα του βίντεο ήταν καλή. Ωστόσο, η δυναμική εμβέλεια δεν είναι τόσο καλή όσο θα περιμέναμε, και η αυτόματη εστίαση είναι κι εδώ αργή, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το συνολικό σκορ που συγκέντρωσε το Sony Xperia XZ3 είναι 79 πόντοι. Για λόγους σύγκρισης, το τριών χρονών παλιό flagship της εταιρείας, XZ Premium, είχε συγκεντρώσει 83 πόντους, ενώ το 500€ φθηνότερο smartphone, Sony XA2 Ultra συγκέντρωσε 75.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος